بهترین بسترهای آنلاین و رایگان یادگیری زبان انگلیسی

10 روش یادگیری آسان و رایگان زبان انگلیسی در خانه

امروزه شرکت در کلاس های حضوری میتواند وقت، هزینه و انرژی زیادی از ما بگیرد. حال اگر از سایت ها یا پلتفرم هایی کمک بگیریم که به صورت رایگان عرضه میشوند، تمام معایب کلاس های حضوری ارائه شده در آموزشگاه های زبان را تبدیل به مزیت کرده ایم. در ادامه این مطلب به معرفی تعدادی از بهترین پلتفرم ها جهت یادگیری زبان انگلیسی به صورت رایگان میپردازیم.
10 روش یادگیری آسان و رایگان زبان انگلیسی در خانه

بهترین بسترهای آنلاین و رایگان یادگیری زبان انگلیسی

امروزه شرکت در کلاس ­های حضوری زبان انگلیسی میتواند وقت، هزینه و انرژی زیادی از ما بگیرد ؛ خصوصا در کلانشهرها بیش از آنکه زمانی را در کلاس سپری کرده باشیم، در حال رانندگی مسافتی چند کیلومتری با وجود ترافیک برای رسیدن به محل برگزاری کلاس هستیم. در عصر تکنولوژی و اینترنت، با شرکت در کلاس ­های آنلاین زبان انگلیسی، مشکل اتلاف وقت و انرژی حل می­شود. حال اگر از سایت ­ها یا پلتفرم ­هایی کمک بگیریم که به صورت رایگان در دسترس عموم قرار گرفته ­اند، تمام معایب کلاس ­های حضوری ارائه شده در آموزشگاه ­های زبان را تبدیل به مزیت کرده ­ایم. در این محتوا به معرفی تعدادی از بهترین پلتفرم ­ها جهت یادگیری زبان انگلیسی به صورت رایگان می­پردازیم :

Duolingo

دولینگو محبوب‌ترین پلتفرم یادگیری زبان است که تعداد دفعات دانلود این اپلیکیشن بسیار بیشتر از سایر برنامه ­های آموزشی در جهان است. یک اپلیکیشن رایگان و سرگرم کننده که برای آموزش زبان های مختلف از جمله انگلیسی طراحی شده است. این اپلیکیشن سطوح زبانی مختلف از مبتدی تا پیشرفته را برای کاربران پوشش می­دهد. ضمن اینکه دوره های متنوع این برنامه به ‌طور مؤثر و کارآمد برای تقویت تمام توانش ­های زبانی از جمله برای پیشرفت بیان شفاهی، درک مطلب، واژگان و گرامر کاربرد دارد.

لوگو دولینگو

لوگو بوسو

Busuu

اپلیکیشنی با محیط کاربری تقریبا مشابه دولینگو که تاکید بر استفاده از از فلش‌کارت و تمرین‌هایی برای یادگیری قواعد دستوری، مهارت نوشتن، دیالوگ و تلفظ لغات دارد. فلش‌کارت‌ها و تمرین‌های ارائه شده در این برنامه مجانی‌اند اما جهت دسترسی به تمام درس‌ها و ابزارهای آن باید بین 6 تا 10 دلار در ماه پرداخت کنید.

Babbel

این اپلیکیشن به چندین درس تقسیم شده که مطالعه و انجام تمرینات هر درس بین 10 تا 15 دقیقه زمان می‌برد. طی این دروس سطح زبان کاربر تعیین می­شود و در ادامه دروسی مطابق سطح زبانی او در پنل کاربری این اپلیکیشن نمایان خواهد شد. تمرکز این برنامه بر تقویت مهارت مکالمه و گسترش دامنه واژگان می­باشد.

لوگو بابل

لوگو ممرایز

Memrise

اپلیکیشن آموزش زبان انگلیسی ممرایز یکی از جالب ترین اپلیکیشن‌های موجود برای یادگیری لغات زبان انگلیسی است. ممرایز از روشی جالب و طنز برای آموزش لغات استفاده می‌کند که یادگیری آن‌ها را برای هر کسی آسان می‌کند. بازی‌هایی نیز برای جذاب‌تر کردن فرایند یادگیری زبان‌آموزان داخل اپلیکیشن استفاده شده است. در واقع محیط این برنامه مثل یک بازی تنظیم شده، کاربر در نقش یک فضانورد به سیاره‌ای خارجی سفر می‌کند و با دادن جواب‌های صحیح برای خود امتیاز جمع می‌کند.

از نقاط اشتراک هر چهار اپلیکیشن نام برده در بالا می­توان به استفاده از الگوریتمی مشخص جهت تکرار داده ­های آموزشی در طی زمان اشاره کرد. برای مثال لغات یا دستور زبان آموزش داده شده طی دوره های 3 روزه، یک هفته ­ای، یک ماهه، سه ماهه و یک ساله تکرار می­شود تا برای همیشه در حافظه بلندمدت زبان آموز ماندگار شود.


British Council

این سایت که یکی از زیر مجموعه­ های بخش آموزشی "شورای فرهنگی بریتانیا" می­باشد، دوره ­های زبان انگلیسی متعددی در سطوح زبانی مختلف برگزار می­کند و در اختیار زبان آموزان در سراسر جهان قرار میدهد. علاوه بر دوره­ های بلند مدت و کوتاه مدت، در این سایت شما به بازی­ های جذاب و تقویت کننده مهارت­ های زبانی، کتب و داستان­ های مصور الکترونیکی نیز دسترسی خواهید داشت.

لوگو بریتیش کانسیل

Reddit

سایت ردیت یکی از قدرتمندترین رسانه های خبری جهان است که با عضویت در انجمن های آن می‌توان درباره‌ی موضوعات مختلف از قبیل اخبار، سیاست، سینما و ورزش بحث و تبادل‌‌نظر کرد. شرکت در انجمن ­های رایگان این پلتفرم می­تواند یک روش مفید برای کسانی باشد که سطح مبتدی زبان انگلیسی را پشت سر گذاشته ­اند و مایلند بصورت خودآموز و مکالمه محور سطح زبان خود را ارتقا دهند.

لوگو ردیت

Instagram

فضای وسیع اینستاگرام این امکان را به کاربر می‌دهد تا با یک جست و جوی سریع، مطلب مورد نظر خود را بیابد. محتواهای ویدئویی ارائه شده در اینستاگرام می­تواند گزینه مناسبی برای یادگیری رایگان زبان انگلیسی باشد. زبان آموزان می­توانند تنها با داشتن اتصال به اینترنت، در هر کجا که باشند، از این بستر برای یادگیری استفاده کنند. از قدیمی ترین و معروف ترین صفحات اینستاگرام که به آموزش زبان انگلیسی میپردازد، میتوان به BBC Learning English اشاره کرد.

لوگو اینستاگرام

Youtube

YouTube یک بستر شگفت انگیز برای یادگیری زبان انگلیسی است و کاربران می­توانند فقط با دنبال کردن کانال­ های مرتبط، زبان مورد نظر خود را به صورت رایگان فرا گیرند. تعدادی از کانال های پربازدید یوتیوب در زمینه آموزش زبان انگلیسی عبارتند از :

  1. English with Kim

  2. JenniferESL

  3. BBC Learning English

  4. EnglishClass101

  5. VOA Learning English

  6. English with Lucy

  7. English Addict

  8. Linguamarina

لوگو یوتیوب


در ادامه میخواهیم به معرفی تعدادی سایت و اپلیکیشن ایرانی نیز که می­توان به عنوان منابع کمکی در جهت تقویت زبان انگلیسی به کار برد، بپردازیم :

چرب­ زبان

این سایت که در سال 1400 به عنوان بهترین سایت ایرانی در حوزه آموزش انتخاب شده بود، یکی دیگر از منابع یادگیری رایگان زبان انگلیسی است. البته علاوه بر زبان انگلیسی آموزش زبان های اروپایی رایج نیز در این سایت صورت می­گیرد. لازم به ذکر است که اپلیکیشن مربوط به این سایت نیز طراحی شده و در دسترس عموم علاقمندان به یادگیری زبان­ های خارجی قرار گرفته است.

لوگو چرب زبان

لوگو بیآموز

بیاموز

تیم بیاموز کار خود را در سال 1395 شروع کرد. این تیم در جهت هر چه آسانتر کردن یادگیری ایجاد شده است. همچنین این تیم در حال حاضر با یک پروژه جهانی به نام لنگیک (LanGeek) همکاری میکند. این پروژه با ایجاد یک بستر یادگیری آنلاین زبان به صورت جهانی، به زبان‌آموزان در سرتاسر دنیا کمک می‌کند تا با منابع گسترده تر و با هزینه بسیار کمتر زبان مورد علاقه خود را فراگیرند.

روش­های معرفی شده مناسب چه کسانی هستند؟

باید در نظر داشت که تمام اپلیکیشن ها و پلتفرم ­های ذکر شده در بالا به نسبت رابط های کاربری ساده برای استفاده بزرگسالان طراحی شده اند. اگر قصد دارید برای فرزند خردسال یا نوجوان خود از روش ­های مشابه یادگیری رایگان زبان انگلیسی استفاده کنید، باید پلتفرم ها و اپلیکیشن های مناسب سن او را جایگزین کنید. برای مثال اپلیکیشن Lingokids که برای کودکان 2 تا 8 سال طراحی شده است و به واسطه رابط کاربری جذاب و تصویرسازی های انیمیشنی که دارد، هر کودکی را هیجان‌زده می‌کند.

مزایای یادگیری زبان انگلیسی با روش های گفته شده

حال که بهترین پلتفرم ­ها و اپلیکیشن­ های آموزش زبان انگلیسی رایگان را معرفی کرده‌ایم، بیشتر به مزایای یادگیری زبان انگلیسی رایگان خواهیم پرداخت :

هزینه کمتر

با استفاده از روش های یادگیری زبان انگلیسی رایگان میتوان بدون پرداخت هزینه، به یادگیری صفر تا صد زبان انگلیسی پرداخت. بدون حضور در کلاس‌، خرید کتاب‌ و نرم ­افزار‌، میتوانید به راحتی زبان انگلیسی را در خانه و تا هر سطحی که میخواهید یاد بگیرید. در این مسیر میتوانید برای سنجش عملکرد خود در آزمون های رایگان مختلف نیز شرکت کنید.

بدون محدودیت زمانی

یادگیری زبان انگلیسی با استفاده از روش­ های گفته شده انعطاف‌پذیر است. شما می‌توانید در هر زمان که می‌خواهید یادگیری را شروع کنید و متوقف کنید. شما نیازی ندارید که به برنامه و ساعات مشخصی پایبند باشید و همچنین با توجه به سرعت و علاقه‌ی خود، زبان انگلیسی را یاد بگیرید.

بدون محدودیت مکانی

دسترسی به کلاس‌های مجازی بدون محدودیت مکانی از نقاط قوت پلتفرم های آموزشی معرفی شده به حساب می‌آید. با عضویت در اپلیکیشن و سایت های گفته شده، بدون داشتن محدودیت مرزهای جغرافیایی می توان از منابع تحصیلی بهره برد.

منابع گسترده تر

این نوع یادگیری زبان انگلیسی به شما امکان دسترسی به منابع گسترده‌ای را می‌دهد. شما محدود به چند کتاب و CD نیستید و می‌توانید از منابع مختلف مانند دوره‌ها، پادکست‌ها، ویدئوها، آزمون­ها، بازی‌ها و موارد دیگر استفاده کنید. همچنین منابع مورد استفاده در این روش بسیار به روز تر از منابع یادگیری زبان انگلیسی به روش های کلاسیک است. چراکه محتوای کتب آموزشی به مرور زمان قدیمی میشوند اما پلتفرم های آنلاین و اپلیکیشن ها همواره به روزرسانی میشوند.

جامعه بزرگتر

در یادگیری زبان انگلیسی بصورت کلاسیک شما حداکثر 10 الی 15 همکلاسی داشتید که میتوانستید فقط با آنها و با معلم خود در تعامل باشید. در صورتی که یادگیری بصورت آنلاین به شما امکان ارتباط با سایر زبان‌آموزان در سرتاسر جهان را می‌دهد. با حضور در پلتفرم‌های آنلاین، تالارهای گفتگو و چت‌های پرسش و پاسخ شما میتوانید با دیگر زبان آموزان در سراسر جهان در تماس باشید و تجارب و نظرات خود را به اشتراک بگذارید.

افزایش اعتماد به نفس زبان آموز

در این روش یادگیری، زبان آموز قادر است چیزهای جدیدی یاد بگیرد و تمارین مربوطه را حل کند بی آنکه از کسی طلب کمک کند. بنابراین با اعتماد به نفس بیشتری به یادگیری ادامه خواهد داد.

معایب استفاده از اپلیکیشن های آموزش زبان انگلیسی

یادگیری خودخوان یا Self-study یک روش یادگیری است که در آن زبان‌آموز بدون نظارت استاد به یادگیری و مطالعه می‌پردازد. استفاده از اپلیکیشن در صورتی که به عنوان منبع کمکی استفاده شود خودآموزی محسوب نمی­شود اما در صورتی که یادگیری صرفا از طریق یک پلتفرم بدون نظارت معلم باشد به نوعی خوداموزی به حساب می­آید. در این صورت در کنار مزایایی که دارد میتواند معایبی نیز به همراه داشته باشد، برای مثال :

کاهش مسئولیت پذیری و نظم

ساعات متغیر که در بخش قبلی به عنوان یک مزیت از آن یاد شد، میتواند در برخی موارد مشکل آفرین نیز باشد. در روش یادگیری از طریق سایت یا اپلیکیشن، زبان آموز خود را موظف نمیداند در استفاده از اپلیکیشن، مانند کلاس درسی، سرِ وقت حضور به هم رساند.

عدم وجود تعامل

بزرگترین ایرادی که به اپلیکیشن هایی که کلاس جمعی ارائه نمیدهند وارد است، عدم وجود تعامل میباشد. برای مثال در محیط کاربری دولینگو کاربر با کاربران دیگر ارتباطی ندارد و فقط به حل تمرینات و سوالات مختلف میپردازد. چنین محیطی میتواند به مرور زمان خسته کننده شود و جذابیت اولیه خود را از دست بدهد.

عدم وجود معلم و راهنما در روند یادگیری

همانطور که پیش تر گفته شد، در روش های گفته شده، معلمی وجود ندارد تا اشتباهات زبان آموزان را گوشزد کند و بطور فعال در روند یادگیری آنان حضور داشته باشد. حضور فعال مربی سبب میشود تا زبان آموز با جدیت بیشتری سعی در تکرار نکردن خطاهای پیشین خود داشته باشد. بنابراین در این روش های نوین ممکن است یک اشتباه چندین بار از سوی زبان آموز تکرار شود.

آهسته بودن روند پیشرفت

در صورتی که زبان آموز فرد منضبطی نباشد، یکی از پیامدهای آن در یادگیری از طریق اپلیکیشن، کندشدن روند یادگیری است. بطور معمول کلاس های زبان انگلیسی، 3 ساعت در هفته برگزار میشوند ؛ یا بصورت 3 جلسه یک ساعته و یا دو جلسه 1/5 ساعته. اگر زبان آموز این ساعات را بطور جدی حتی در استفاده از پلتفرم های مختلف اعمال نکند، پروسه یادگیری بسیار کندی خواهد داشت.

بنابراین با وجود تمام مزیت­های یادگیری از طریق اپلیکیشن و سایت، هیچ گاه این دو نخواهند توانست جایگزین یادگیری با اساتید و معلمان زحمتکش شوند. چرا که در این بسترها مجموعه­ ای از داده های مشخص و از پیش تعیین شده در اختیار کاربر قرار میگیرد و هر اشکال یا سوالی خارج از حوزه درسی مربوطه بی پاسخ خواهد ماند حال آنکه ذهن پویای زبان آموز در مواجهه با سوالات مختلف نیازمند معلمی دلسوز است که برای تک تک این سوالات جوابی متقاعد کننده برای او داشته باشد.

با توجه به تمام موارد گفته شده، شما ترجیح می­دهید از کدام پلتفرم برای یادگیری رایگان زبان انگلیسی استفاده کنید؟ شما به عنوان یک بزرگسال، هنگام استفاده از یک اپلیکیشن آموزشی، محیط سرگرم کننده و یادگیری از طریق بازی را ترجیح می­دهید یا یک رابط کاربری ساده ؟

کلاس مجازی

شبکه مترجمین اشراق از سال 1393، به منظور کمک به فرهیختگان و دانش پژوهان، در زمینه ترجمه، ویراستاری، گویندگی و تولید محتوای تخصصی خدمات آنلاین متعددی ارائه میدهد. خدمات شبکه مترجمین اشراق در سطوح و کیفیت های مختلف جهت استفاده دانش آموزان، دانشجویان، اساتید محترم دانشگاه ها و صاحبان کسب‌وکار در حوزه‌های مختلف ارائه میگردد. جهت دریافت هر یک از این خدمات میتوانید با مراجعه به سایت و با انتخاب درگاه مرتبط ثبت سفارش نمائید.

جهت دریافت خدمات ترجمه اعم از ترجمه رسمی، ترجمه کتاب، ترجمه مقاله و ... میتوانید با کلیک بر روی لینک زیر وارد صفحه مربوطه شوید :

همچنین جهت ثبت سفارش ویراستاری میتوانید از لینک زیر استفاده کنید :

برای ثبت سفارش گویندگی توسط بهترین گویندگان در سطح کشور با کلیک بر روی لینک زیر به صفحه مربوطه منتقل خواهید شد :

و جهت سفارش تولید محتوا اعم از پادکست، کتاب صوتی، محتوای آموزشی صوتی و ... در زمینه های عمومی و تخصصی بر روی لینک زیر کلیک کنید :


لطفا امتیاز خود را ثبت کنید
1 5
  ارسال به دوستان:

سوالات متداول

1. نحوه استفاده از پلتفرم های گفته شده به چه صورت است؟
2. آیا پلتفرم های معرفی شده کاملا رایگان هستند؟
3. آیا برنامه های معرفی شده فقط برای یادگیری زبان انگلیسی کاربرد دارند؟
پرسش ها و دیدگاه های کاربران
سوال یا دیدگاه شما
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
ضروری