اهمیت آزمون آیلتس در معیار پذیرش آن، در اکثر کشورهای مطرح دنیا میباشد. این آزمون، 48 بار در طول سال و بدون محدودیت تعداد شرکت کنندگان، برگزار میشود. لازم به ذکر است که هیچ معیار و پیشنیازی برای شرکت در آزمون وجود ندارد. این آزمون، مهارت افراد انگلیسیزبان غیر بومی را در چهار زمینه (Writing-Reading-Speaking-Listening) بررسی میکند. افرادی که نمره خوبی دریافت میکنند، میتوانند از مزایایی مانند مهاجرت و دریافت اقامت دائم، تحصیلات عالی و فرصتهای شغلی جهانی بهرهمند شوند. اگر رؤیای تحصیل در کشورهایی مانند آمریکا یا انگلستان را در سردارید باید نمره قابل قبولی بگیرید. درادامه مطلب، به 15 نکته کلیدی برای موفقیت در این آزمون اشاره خواهیم کرد.
در وهله اول باید تعیین کنید که هدف شما از شرکت در این آزمون چیست؟ همانطور که می دانید ما دو نوع آزمون آیلتس داریم:
آزمون جنرال (General IELTS): آزمون آیلتس عمومی برای سنجش مهارت زبان انگلیسی شما درزمینهٔ زندگی روزمره طراحیشده است. شما ممکن است برای ادامه تحصیلات متوسطه خود در یک کالج و یا مرکز آموزشی و یا مهاجرت به یک کشور انگلیسیزبان به مدرک آن نیاز داشته باشید.
آزمون آکادمیک (Academic IELTS): این آزمون برای سنجش مهارت زبانی شما و ارزیابی مناسب بودن آن برای محیطهای آکادمیک، مانند دانشگاه میباشد. یعنی اگر قصد تحصیل دارید یا میخواهید بهطور تخصصی در شرکتی کارکنید و یا در مرحله دریافت ویزا هستید، باید در این آزمون شرکت کنید. نتایج این آزمون مشخص میکند که آیا شما آمادگیهای لازم را برای تحصیل و یا کار در کشور موردنظر دارید یا خیر.
بعدازاینکه تعیین کردید که قصد دارید در کدام نوع آزمون شرکت کنید باید ساختار آن را بررسی کنید تا بتوانید در روز آزمون بهخوبی و بدون استرس به سؤالات قسمتهای مختلف پاسخ دهید. ساختار آزمون به شکل زیر است:
در قسمت Reading، شما به مطالعه 3 مقاله میپردازید و به 40 سؤال پاسخ میدهید. سؤالات این بخش بر اساس نوع آزمون متفاوت است. سؤالات بخش جنرال در مورد مسائل عمومی و سؤالات بخش آکادمیک مطالب طولانی و تخصصی هستند.
در بخشListening، فقط یکبار به فایل صوتی گوش میکنید و به 40 سؤال که بهصورت جای خالی، نموداری، چندگزینهای، پاسخ کوتاه و... هستند پاسخ میدهید.
قسمت Writing، دو بخش دارد که بر اساس آکادمیک و جنرال بودن آزمون متفاوت است. در آزمون آکادمیک در بخش اول حداقل 150 کلمه، در مورد اطلاعاتی که بهصورت جدول و یا نمودار ارائه کردهاند، مینویسید و در فعالیت دوم حداقل 250 کلمه در مورد موضوعی پیشنهادی مینویسید. در آزمون جنرال در بخش اول شمارا در یک موقعیت قرار میدهند و از شما میخواهند به توصیف آن بپردازید و در بخش دوم از شما میخواهند نظر خود را در مورد یک موضوع بهصورت نوشتاری بیان کنید.
در بخش آخر یعنی قسمت Speaking، ابتدا از شما سؤالاتی عمومی در مورد خودتان میپرسند و سپس یک کارت در مورد موضوع خاصی به شما میدهند تا دربارهی آن سخنرانی کنید و در اخر باید به سؤالات تخصصی پاسخ دهید.
سؤالی که اکثر متقاضیان میپرسند این است که چگونه انگیزه خود را حفظ کنیم؟ در پاسخ به این سؤال باید به موارد زیر توجه کنیم:
شما باید یک محیط برای مطالعه پیدا کنید که از هر لحاظ مناسب باشد. میتوانید فردی را که شرایط یکسانی با شما دارد بیابید و برنامهای مشخص کنید، تا بتوانید باهم مطالعه کنید. در این شرایط میتوانید به یکدیگر کمک کنید و نقاط ضعفتان را بررسی کنید.
تفکرات مثبت، تأثیر زیادی در روند آمادگی شما برای آزمون دارند. شما باید روی نقاط قوت خود تمرکز کنید و به یاد داشته باشید که پیشرفت روندی زمانبر است.
هدفهایی را که قابلدستیابی هستند به قسمتهای کوچک تقسیم کنید و روند پیشرفت خود را بهصورت مداوم بررسی کنید.
شما باید هنگام آماده شدن برای آزمون از تعداد سؤالات و زمانی که به آنها اختصاص میدهید، آگاه باشد تا بتوانید در آزمون واقعی، زمان را بهتر مدیریت کنید و به همه سؤالات پاسخ دهید.
تعداد سؤالات و زمان پاسخگویی به آنها به شرح زیر میباشد:
بخش | تعداد سوالات | زمان پاسخگویی |
---|---|---|
Reading | 40 سوال | 60 دقیقه |
Speaking | 3 بخش | 11-14 دقیقه |
Writing | 2 فعالیت | 60 دقیقه |
Listening | 40 سوال | تقریبا 40 دقیقه |
میتوانید برای اینکه دامنه لغات خود را وسیعتر کنید از روشهای زیر استفاده کنید:
بهصورت روزانه مجله و روزنامه بخوانید.
به اخبار گوش کنید.
معادل کلماتی را که پرکاربرد هستند یاد بگیرید.
روزانه چند اصطلاح یاد بگیرید و آنها را یادداشت کنید.
برای بالا بردن دانش لغوی خود راهکارهای پارافریز کردن را یاد بگیرید.
زمان زیادی را صرف لغاتی که بسیار تخصصی هستند نکنید.
هنگام خواندن و یا گوش دادن به منبع انگلیسی بر روی مهارت یادداشتبرداری خود تمرین کنید. همانطور که میدانید در این قسمت از آزمون، شما مجبور هستید که اطلاعات زیادی را بهسرعت پردازش کنید و یادداشتبرداری مؤثر، میتواند به شما کمک کند تا اطلاعات مهم را حفظ کنید و نکات کلیدی را از دست ندهید. یکی از راههای تقویت یادداشتبرداری، خلاصه کردن اطلاعات به زبان خودتان است. این تمرین باعث میشود تا بتوانید اطلاعات پیچیده را به بخشهای کوچکتر و مهم تقسیمبندی کنید. علاوه بر این، بر روی مهارت Skimming و Scanning خود تمرکز کنید. در مهارت Skimming، باید متن را بهسرعت بخوانید و فقط بر روی کلمات کلیدی تمرکز کنید. در تکنیک Scanning باید به دنبال اطلاعات جزئیتر، مثل اعداد، نام اشخاص و... باشید.
برای اینکه بتوانید در این قسمت بهخوبی عمل کنید، باید به ساختار گرامری جملات تسلط کافی داشته باشید. باید بتوانید افکار خود را بهصورت منسجم و با قواعد گرامری صحیح بیان کنید. اگر پاسخهای شما منحصربهفرد باشد و تکراری نباشد، میتوانید امتیاز بالایی کسب کنید؛ بنابراین، هنگام تمرین برای آزمون آیلتس، باید از نوشتن اطلاعات نامربوط و تکرار بیمورد خودداری کنید.
همانطور که میدانید زمان، ارزشی حیاتی در آزمون آیلتس دارد. بهخصوص در این قسمت که زمان شما محدود است و فرصت فکر کردن ندارید، باید بتوانید بهتمامی بخشها در بازه زمانی مشخصشده، پاسخ دهید. اگر نتوانید زمان را بهخوبی مدیریت کنید، پاسخهایی سریع و درعینحال اشتباه خواهید داد که تأثیر منفی بر روی نمره شما خواهند داشت. باید با فرمت آزمون و محدودیتهای زمانی آن آشنا شوید تا بتوانید پاسخهای خود را برنامهریزی کنید و اطمینان حاصل کنید، که از زمان بهخوبی استفاده کردهاید. بنابراین باید در شرایطی مشابه آزمون اصلی تمرین کنید. همچنین به خاطر داشته باشید که باید از پاسخهای کوتاه پرهیز کنید و سعی کنید در طول مکالمه خود، اشتباهات خودتان را اصلاح کنید.
ممکن است تماشا کردن فیلم برای تقویت این مهارت جالب به نظر برسد ولی باید در نظر داشته باشد که فقط انجام این کار کفایت نمیکند. شما باید به پادکستها و گزارشهای مختلف گوش دهید تا با لهجههای مختلف آشنا شوید چون این امکان وجود دارد که در آزمون، یک فایل با لهجهی متفاوتی پخش شود. باید بهصورت روزانه این کار را تکرار کنید. ممکن است اوایل، این کار خسته کننده به نظر برسد پس بهتر است اول به موضوعات دلخواه خود گوش کنید و سپس به موضوعات تخصصی بپردازید. اگر به شنیدن مکالمات انگلیسی عادت کنید اعتمادبهنفس لازم را برای مدیریت استرس خود به دست خواهید آورد.
تا حد امکان منابعی را به دست آورید که در سطح زبان شما باشد. روزانه وقت معینی را برای خواندن آنها تعیین کنید. این کار باعث خواهد شد تا مهارتهای چهارگانه شما تقویت شوند و بتوانید به نتیجه دلخواه برسید.
ممکن است قبلاً در این آزمون شرکت کرده باشید ولی به نتیجهی دلخواه خود نرسیده باشید. در این صورت باید از فردی که در این زمینه تخصص دارد، کمک بگیرید. برای افزایش شانس خود برای گرفتن نمره بالا آیلتس، میتوانید درسهای خصوصی بگیرید و یا از اپلیکیشنهای آنلاین مثل Lola Speak و IELTS Assistant استفاده کنید.
در مهارتهای Speaking و Writing باید پاسخهای خود را بهصورت شفاف بیان کنید. باید به خاطر بسپارید که نوشتن متنهای طولانی همیشه خوب نیست و شما موظف هستید 300 کلمه در قسمت Writing بنویسید و اگر تعداد کلمات بیش از این مقدار باشد زمان شما تلف خواهد شد و قادر نخواهید بود نوشتههای خود را بازبینی و اصلاح کنید. در بخش مکالمه هم، زمان شما محدود است و باید قادر باشد که تا اتمام محدوده زمانی به همه سؤالات پاسخ دقیق بدهید.
همیشه نقاط ضعف خود را یادداشت کنید و سپس برنامهای طراحی کنید تا بتوانید زمان مشخصی را برای تقویت کردن آنها صرف کنید. درعینحال که این کار را میکنید نباید نقاط قوت خود را کنار بگذارید بلکه باید طبق برنامه روزانه روی آنها کار بکنید.
با تمرین در شرایط واقعی و مشابه با آزمون میتوانید زمان را بهتر مدیریت کنید. علاوه بر این، با این کار استرس شما کاهش مییابد و میتوانید برای آزمون واقعی بهتر آماده شوید. کتاب های کمبریج که نمونه سوالات سالهای قبل هستند، میتوانند در این زمینه بسیار مفید باشند. همچنین، در حال حاضر اکثر آموزشگاهها، آزمونهای شبیهسازی را طرح میکنند که تاثیر مفید آن انکارناپذیر است. اگرچه این آزمونها رایگان نیستند ولی سایتهای معتبری وجود دارند که به صورت آنلاین از شما آزمون میگیرند، مانند سایت IELTS.org و IELTSonlinetests.com . مزیت دیگری که این سایتها دارند این است که نقاط ضعف و قوت شما را در کارنامهای که به شما میدهند، تحلیل میکنند. البته باید در نظر گرفت که این آزمونها که اصطلاحاً به ماک آیلتس (Mock IELTS) معروف هستند، تفاوت جزئی با آزمون اصلی آیلتس دارند. پس اگر تفاوت نمره جزئی داشتید، تعجب نکنید.
حتماً همهی شما جمله Practice Makes Perfect شنیدهاید. معجزهی این جمله زمانی مشخص میشود که بهصورت مکرر آن را تکرار کنید. اگر به همه نکاتی که گفته شد، عمل کنید یقیناً به نتیجهای شگفتانگیز خواهید رسید.
شبکه مترجمین اشراق یکی از پرمخاطبترین مؤسساتی است که زمینههای ترجمه رسمی و تخصصی، ویراستاری و پارافریز بهصورت 24 ساعت خدمات ارائه میدهد. سرعت و دقت این موسسه همواره باعث رضایت فرهیختگان، دانشپژوهان و اساتید دانشگاهها درعرصههای مختلف شده است.
تیم پشتیبانی شبکه مترجمین اشراق، آماده پاسخگویی به سوالات شما در همه ساعات شبانهروز
آدرس: میدان انقلاب خیابان انقلاب به سمت ولیعصر بین خیابان دانشگاه فخررازی جنب بانک ملت ساختمان پارسا طبقه 6 واحد604.
تلفن: 66971897 (پیششماره 021)
ایمیل: tehran.eshragh@gmail.com
میدان انقلاب خیابان انقلاب به سمت ولیعصر بین خیابان دانشگاه فخررازی جنب بانک ملت ساختمان پارسا طبقه 6 واحد604.
02166971897 - 09966327226 - tehran.eshragh@gmail.com
آدرس: خیابان امام. چهارراه منصور. ساختمان سامان. طبقه ششم. واحد جنوبی.
تلفن: 33343915 - 33343916 - 33345229 - 33342677 (پیششماره 041)
ایمیل: trans.eshragh@gmail.com
خیابان امام. چهارراه منصور. ساختمان سامان. طبقه دوم. واحد شمالی.
09918953354 - official.eshragh@gmail.com