معیارهای انتخاب زبان دوم

کلیدی ترین نکات در انتخاب زبان دوم برای یادگیری

از آنجایی که یادگیری یک زبان جدید زمان‌بر و پرهزینه است، عملا یک شخص نمی تواند بیش از یک یا حداکثر دو زبان جدید در کنار زبان مادری خود یاد بگیرد. به همین دلیل لازم است پیش از تصمیم گیری، تمام جوانب را برای انتخاب زبان بسنجد. در این مطلب قرار است به بررسی عوامل تأثیرگذار در انتخاب زبان دوم بپردازیم.
کلیدی ترین نکات در انتخاب زبان دوم برای یادگیری

با ورود فعالیت ها به عرصه جهانی نیاز به یادگیری زبانهای دیگر نیز برای مردم دنیا محسوس تر شده است. چراکه با فراگیری زبان‌های جدید موقعیت‌های بسیار بیشتری برای موفقیت تحصیلی و همچنین گسترش فعالیت‌های شغلی و تجاری خود در اختیار خواهند داشت. افرادی که به چند زبان تسلط دارند، میتوانند از لحاظ شغلی به جایگاه خوبی در محیط‌های چند ملیتی برسند و یا به نقاط مختلف دنیا سفر نمایند. البته در این که لزوما باید زبان دوم هر کسی، انگلیسی باشد شکی نیست؛ چون انگلیسی، هم زبان بین المللی است و هم ایالات متحده بزرگترین اقتصاد دنیاست. همچنین زبان اصلی محیط‌های آکادمیک و فعالیت ­های تجاری است، اما از آنجایی که مکالمه صرفاً به زبان انگلیسی ممکن است تنزل جایگاه افراد را در مقایسه با کسانی که به چندین زبان مسلط هستند، رقم بزند، خصوصا در کشورهای چند زبانه و شهرهای بزرگ و تجاری، لازم است با زبان­های پرکاربرد دنیا آشنا باشیم و بر حسب نیاز و جایگاه شغلی و اجتماعی خود تصمیم به یادگیری این زبان­ ها بگیریم.

بدون شک یادگیری یک زبان جدید منافع و مزایای بسیاری دارد، از جمله آماده سازی ذهن برای توسعه مهارت های تصمیم گیری. اما از طرف دیگر یادگیری زبان جدید کار ساده‌ای نیست و وقت، انرژی و هزینه بسیاری می­ طلبد؛ به طور متوسط، یادگیری و تسلط کامل در هر زبان دو الی چهار سال طول می‌کشد. به همین دلیل تعیین هدف و انگیزه برای جلوگیری از هدررفت زمان و هزینه، یک فاکتور کلیدی در انتخاب زبان است.

معیارهای انتخاب بهترین زبان برای یادگیری

انتخاب بهترین زبان برای یادگیری بستگی به عوامل مختلفی دارد؛ از جمله اهداف شما، زمان و تعهدی که می‌توانید برای یادگیری زبان بگذارید، منابع آموزشی موجود، عوامل فرهنگی و شخصیتی و حیطه ی کاری. بهتر است با توجه به معیارهای گفته شده و با توجه به شرایط خود، زبانی را انتخاب کنید که برای شما جذاب و مناسب است و می‌توانید با انگیزه و استمرار به یادگیری آن بپردازید. در ادامه تعدادی از مهم ترین معیارها را بررسی خواهیم کرد:

هدف از یادگیری زبان جدید

در ابتدا، باید هدف خود را مشخص کنید. آیا قصد دارید زبان دوم را به منظور مسافرت، تحصیل، شغل و یا ترجمه تخصصی یاد بگیرید؟ هدف شما در یادگیری زبان به شما کمک می کند تا زمان و انرژی خود را بر روی زبان مناسب متمرکز کنید.

هدف

علاقه شخصی

علاقه

عنصر علاقه در یادگیری زبان، یکی از فاکتورهای کلیدی برای موفقیت در یادگیری است. این علاقه می‌تواند از طریق موسیقی و فیلم در شما ایجاد شده باشد و با یادگیری زبان موردنظر بخواهید با فرهنگ مربوط به آن بیشتر آشنا و درگیر شوید. علاقه به زبانی که قصد یادگیری آن را دارید، انگیزه شما را بالا می برد و به شما کمک می کند در مدت طولانی تری به آن متعهد شوید. انتخاب زبانی که به آن علاقه مند هستید، باعث می شود فرایند یادگیری برایتان لذت بخش تر باشد.

فرهنگ و محیط

اگر قصد سفر به یک کشور خاص را دارید یا در یک محیط فرهنگی خاص زندگی می کنید، یادگیری زبان مربوط به آن منطقه می تواند بسیار مفید و کاربردی باشد. برای مثال اگر کشورهای عرب زبان هیچ وقت مقصد سفرهای تفریحی یا تجاری شما نخواهد بود، زبان عربی انتخاب مناسبی برای شما نخواهد بود. با یادگیری زبان جدید با یک فرهنگ جدید نیز آشنا می‌شوید، می‌توانید با افراد جدیدی ارتباط برقرار کنید و حتی در سفرهای کاری موفق‌تر عمل کنید. دانستن زبان کشور مقصد و در کل زبان انگلیسی در مسافرت‌های خارج از کشور یک حس امنیت را در فرد ایجاد می‌کند. چون در برقراری ارتباط بسیار راحت تر خواهید بود. خصوصا اگر به اصطلاحات رایج کشور مقصد نیز تسلط داشته باشید.

فرهنگ

تأمین منابع

منابع یادگیری

بررسی کنید که آیا منابع آموزشی لازم برای زبان انتخابی شما به راحتی در دسترس هستند یا خیر. برای یادگیری یک زبان جدید به کلاس­ های آموزشی، کتاب‌های آموزشی زبان، محتوای دیداری و شنیداری (ویدئو، فیلم و پادکست) و اپلیکیشن‌های آموزش زبان نیاز دارید. بنابراین قبل از شروع یادگیری زبان مطمئن شوید که به ابزارهای لازم دسترسی کامل دارید.

اهمیت جهانی

بررسی کنید که زبان مورد نظر در سطح جهانی چقدر مورد استفاده قرار می گیرد و محبوبیت و تعداد گویشوران آن زبان را نیز در نظر داشته باشید. البته همیشه زبان ­های پرگویش بهترین انتخاب نیستند و برخی از زبان­ های کم‌گویش از سطح تقاضای بالاتر و سطح رقابت پایین‌تری برخوردارند که بالطبع یادگیری آن‌ها زمان و انرژی بیشتری می‌برد؛ بنابراین صِرف اینکه یک زبان جمعیت گویشوران بالایی دارد، دلیل کافی برای یادگیری یک زبان جدید نیست.

اهمیت

ارتباط با زبان مادری

زبان

برخی زبان‌ها ساختار و الگوی مشابهی با زبان اولیه شما دارند. این می تواند فرایند یادگیری را آسان تر کند. به عنوان مثال، برای فردی که زبان مادری­ اش انگلیسی است، یادگیری زبان‌های آلمانی یا هلندی که به عنوان زبان‌های ژرمنیکی شناخته می شوند، ممکن است نسبتاً آسان‌تر باشد.

کاربرد زبان انتخابی

کاربرد زبان انتخابی خود را حتما مد نظر بگیرید. اگر زبانی یاد بگیرید که هیچ کاربردی در کشورتان یا در منطقه مقصدتان ندارد، بازار کار ندارد، مردم کمی به آن زبان صحبت می‌کنند و خیلی سخت است، اساسا صرف زمان و هزینه برای یادگیری آن زبان اشتباه است.

کاربردی

فرصت‌های شغلی

فرصت شغلی

بررسی کنید که زبانی که قصد یادگیری آن را دارید، چه تأثیری در فرصت‌های شغلی شما خواهد داشت. برخی زبان‌ها به دلیل استفاده گسترده در حوزه‌های خاص، می توانند در کسب و کار و فرصت‌های شغلی و حرفه‌ای خاصی مفید باشند. برای مثال، اگر حوزه فعالیت شما واردات محصول خاصی از کشور اسپانیاست، زبان اسپانیایی برای شما کاربرد بیشتری خواهد داشت.

در نهایت، انتخاب زبان دوم برای یادگیری بستگی به شرایط شخصی شما دارد. توصیه می‌شود قبل از انتخاب نهایی، به دقت و با توجه به نکات فوق، تحقیق کنید و اطمینان حاصل کنید که زبانی که قصد یادگیری آن را دارید، با هدف و شرایط شما سازگاری دارد. همچنین، می توانید از تجربه و نظرات افرادی که قبلاً زبان مورد نظر را یاد گرفته‌اند، استفاده کنید تا در انتخاب صحیح کمک­تان کنند.

اولین زبان دنیا از نظر تعداد گویشوران

طبق آمار و ارقام، زبان ماندارین با بیش از یک میلیارد گویش‌کننده در صدر لیست قرار دارد. دومین زبان پرگویش دنیا زبان اسپانیایی است که جمعیتی 400 میلیونی را شامل می‌شود و در مقام سوم هم زبان انگلیسی با 335 میلیون گویشور قرار دارد. با توجه به رشد اقتصادی سریع چین طی دهه‌های اخیر انتظار می‌رود اهمیت زبان ماندارین در آینده بیشتر نیز شود.

سخت‌ترین زبان های دنیا

یادگیری برخی زبان‌ها برای یک انگلیسی‌زبان بسیار سخت است که این دشواری بیشتر بخاطر تفاوت در اصول نگارشی و الفبای کاملا متفاوت این زبان‌ها است. سخت‌ترین زبان‌های دنیا برای یادگیری پس از انگلیسی به ترتیب: عربی، کانتونی، ژاپنی، کره‌ای و ماندارین هستند که یادگیری این زبان­ ها حدوداً 3 الی 4 برابر دیگر زبان­ ها زمان می­برد.

زبان­ برای موفقیت در استخدام

با تسلط به چند زبان، نسبت به رقبا، در مصاحبه‌های کاری موفق‌تر عمل خواهید کرد. زیرا امروزه با توجه به رشد سریع اقتصاد جهانی، تسلط به زبان دوم به یک باید در رزومه‌های کاری تبدیل شده است و کارفرمایان برای تسلط به زبان دوم ارزش بالایی قائل بوده و افراد مسلط به زبان‌های خارجی را در اولویت استخدام قرار میدهند. از نظر فرصت‌های شغلی و استخدامی در ایران پنج زبان همیشه در صدر لیست قرار دارند:

زبان انگلیسی

پرچم انگلیس

این زبان در بیش از 67 کشور جهان به عنوان زبان بین المللی و زبان رسمی واحد شناخته می شود. همین امر زبان انگلیسی را در جهان در رتبه نخست قرار داده که تعداد گویشوران آن در مجموع به بیش از 1.5 میلیارد نفر میرسد . برای دسترسی به بیش از 65 درصد از محتوای اینترنت، خواندن برترین آثار ادبی کلاسیک دنیا، تماشای فیلمهای جذاب هالیوودی و مکالمه روان با توریست ها زبان انگلیسی بهترین انتخاب برای یادگیری است. همچنین زبان انگلیسی در مصاحبه‌های استخدامی بیشتر از هر زبان دیگری مورد تقاضاست.

زبان ماندارین

همانطور که پیشتر گفتیم، تعداد گویشوران زبان ماندارین بیش از هر زبان دیگریست. امروزه چین سریعترین اقتصاد رو به پیشرفت در دنیا و غول اقتصادی آسیاست که میانگین رشد اقتصادی آن در سه دهه گذشته حدود 6 درصد بوده که اگر این روند صعودی ادامه دار باشد کشور چین در سال 2050 به بزرگترین اقتصاد جهان بدل خواهد شد. بنابراین اگر قصدتان از یادگیری زبان، منفعت اقتصادیست، زبان ماندارین یک انتخاب معقول خواهد بود .

پرچم چین

زبان آلمانی

پرچم آلمان

آلمان بزرگ‌ترین اقتصاد اروپا است و زبان رسمی اتریش و لیختن اشتاین نیز هست. همچنین در سوئیس، بلژیک و لوکزامبورگ نیز زبان آلمانی به‌عنوان زبان دوم مردم محسوب میشود؛ در کشورهای دانمارک، مجارستان، ایتالیا و فنلاند نیز زبان آلمانی گویش می‌شود؛ بنابراین اگر تصمیم به فعالیت در دنیای تجارت و کسب‌و‌کار اروپایی دارید، زبان آلمانی مناسب ترین گزینه است. همچنین جالب است بدانید در آمریکا تسلط به زبان آلمانی بالاترین متوسط حقوق پرداختی را به خودش اختصاص داده است.

زبان فرانسوی

زبان فرهنگ و هنر که لقب زیباترین زبان را به خود گرفته است. بیش از 200 میلیون نفر در 29 کشور مختلف به زبان فرانسوی صحبت می‌کنند که فقط 76 میلیون نفر از آن‌ها بومی فرانسوی‌زبان هستند. زبان فرانسوی تا قبل از انگلیسی پرگویش‌ترین زبان دنیا بوده است و در حال حاضر نیز زبان رسمی سازمان ملل، ناتو و کمیته المپیک است. تا قبل از انقلاب سال 57 در ایران، زبان فرانسوی اهمیت و محبوبیت بیشتری بین ایرانیان داشت و به همین دلیل اصطلاحات فرانسوی بسیاری به زبان فارسی راه پیدا کرده است.

پرچم فرانسه

زبان اسپانیایی

پرچم اسپانیا

زبان اسپانیایی یکی از رایج‌ترین زبان‌های دنیاست؛ حدود 21 کشور جهان و در حدود 420 میلیون نفر به زبان اسپانیایی صحبت کرده و آن را به عنوان زبان رسمی خود م­یشناسند. اسپانیایی‌ زبان رسمی اقتصادهای نوپای آمریکای لاتین است؛ به همین دلیل در بسیاری از کشورهای دنیا در صدر مهارتهای شغلی برای مشاغل رسمی و بین‌المللی قرار گرفته است.

سخن آخر

شبکه مترجمین اشراق یک شرکت تخصصی در زمینه خدمات ترجمه است که انواع خدمات ترجمه را ارائه می‌دهد. خدماتی ترجمه این مجموعه عبارتند از:

  • ترجمه رسمی: شامل ترجمه سند‌های رسمی و قانونی مانند روادید، ترجمه مدارک تحصیلی، ترجمه مدارک اداری و تجاری، ترجمه سند‌های قراردادی، ترجمه اسناد شرکتی و غیره.

  • ترجمه تخصصی: شامل ترجمه متون تخصصی در حوزه‌های مختلف مانند پزشکی، حقوق، تکنولوژی اطلاعات، علوم انسانی، علوم اجتماعی، مهندسی، علوم زیستی و غیره.

  • ترجمه وبسایت: شامل ترجمه محتوای وبسایت‌ها و وبلاگ‌ها به زبان‌های مختلف با رعایت مبانی سئو و بهینه‌سازی برای موتورهای جستجو.

شبکه مترجمین اشراق


شبکه مترجمین اشراق علاوه بر خدمات ترجمه، خدمات ویراستاری نیز ارائه می‌دهد. خدمات ویراستاری شامل ویراستاری کتاب و مقاله، ویراستاری متون تخصصی و ویراستاری نیتیو می­باشد.

شبکه مترجمین اشراق به عنوان برترین و بزرگترین موسسه ترجمه تخصصی آنلاین ایران، در زمینه تولید محتوای تخصصی و گویندگی نیز خدمات ارائه میدهد. جهت دریافت اطلاعات تکمیلی و ثبت سفارش، بر روی لینک زیر کلیک کنید.

لطفا امتیاز خود را ثبت کنید
1 5
(امتیاز 0 توسط 0 نفر)
  ارسال به دوستان:

سوالات متداول

1. آیا سن تأثیری در یادگیری زبان دوم دارد؟
2. چه مدت زمانی برای یادگیری زبان دوم نیاز است؟
3. آیا باید به کلاس‌های زبان مراجعه کنم یا می‌توانم به صورت خودآموز زبان را یاد بگیرم؟
پرسش ها و دیدگاه های کاربران
سوال یا دیدگاه شما
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
ضروری