یکی از اصول مهم مقاله نویسی، رعایت فرمت و ساختار مقالات است. تمامی متون و مقالاتی که ترجمه می شوند، پس از مرحله نوشتاری باید فرمت بندی شوند. در حوزه فرمت بندی فوری، نیز بحث هزینه و قیمت آن با توجه به کیفیت ارائه شده بسیار مهم بوده و یکی از ملاک های مهم انتخاب یک مؤسسه ترجمه توسط مشتری می باشد.
فرمتبندی مقالات یکی از موضوعات مهم و پراهمیت برای پذیرش مقاله توسط مجلات میباشد که باید به طور دقیق قبل از ارسال مقاله به مجله بررسی شود. هزینه فرمت بندی فوری مقالات و متون مختلف، با توجه به حجم آنها و خطاهای موجود در آنها می تواند در طیف های مختلفی قرار گیرد. هزینه و قیمت فرمت بندی نیز همانند ترجمه، ممکن است بر اساس معیارهای مختلفی محاسبه شود. با ما همراه باشید تا با معیارهای تعیین هزینه فرمت بندی فوری مقالات بیشترآشنا شویم.
فرمت بندی، به معنای رعایت فرمت خاصی است که به موارد ریزی مانند نوع فونت، سایز فونت، میزان فاصله از طرفین صفحه، نوع نوشتن منابع، تعداد کلمات چکیده مقاله، نوع نگارش افیلیشن، نوع نگارش صفحات، نوع نگارش ضمائم و... بر می گردد. معمولا هر مجله ای برای خود قالب بندی یا فرمت خاصی دارد که می بایست تمامی مقالات در قالب مدنظر قرار گرفته و برای مجله ارسال گردد. نکته اینجاست که فرمت بندی جزء اصلاحات و موارد حساسیت برانگیز قبل از ارسال مقاله به مجله محسوب نمی گردد. البته برخی مجلات تاکید ویژه ای روی فرمت مقالاتی که دریافت می کنند دارند و از نویسندگان مقاله درخواست می نمایند تا مقاله خود را قبل از ارسال به فرمت مجله در بیاورند. در هر صورت باید به این نکته توجه داشت که فرمت بندی مقاله قبل از ارسال مقاله به مجله مورد نظر ضمن اینکه یک امتیاز مثبت برای نویسنده محسوب میشود، در روند داوری آسان مقاله نیز بسیار تاثیر گذار است.
سرعت فرمت بندی، پارامتر مهمی است که افراد به هنگام ثبت سفارش فرمت بندی خود آن را مدنظر دارند و مورد سؤال قرار میدهند. فرمت بندی فوری بنابه درخواست مشتری که احتمالا فرصت کمی دارد یا در موارد اورژانسی دیگر، در عرض نصف زمان لازم برای فرمت بندی عادی، ویرایش و تحویل میگردد. با اینکه در این نوع فرمت بندی سرعت دو برابر میشود اما هزینه آن دو برابر فرمت بندی عادی نبوده و با تعرفه مناسب تری ارائه میشود. در حقیقت فرمت بندی فوری، به فرمت بندی گفته میشود که ویراستار متخصص برای انجام آن بیشتر از حجم عادی که در توان اوست ویراستاری می کند.
مقالات قبل از اینکه به مرحله چاپ و انتشار برسند باید توسط مجلات پذیرش شوند. معیارهای زیادی برای پذیرش مقاله توسط همه مجلات و ژورنال های معتبر درنظر گرفته می شود. اولین فیلتری که مقالات باید از آن گذر کنند، فرمتبندی مجلات است. یعنی اگر مقالهای براساس فرمت نوشته نشود، مجله آن را رد میکند. فرمتبندی مجلات یکسان نبوده و هر مجله فرمتبندی مخصوص خود را دارد و نویسندگان موظفند نسبت به فرمت مجله موردنظر خود مقاله خود را ویرایش و فرمتبندی کنند.
فرمت صحیح و دقیق طبق آنچه که مجله ارائه کرده است و از نویسندگان مقاله انتظار مورد انتظار است، شانس بزرگ پذیرش در مجلات می باشد. هرمجله برای پذیرش و چاپ مقالات، قوانین خاص خود را دارد که اصولا این قوانین و فرمت ها را در سایت مجله با عنوان، برای نویسندگان ارائه می کند. بر تمامی پژوهشگران و نویسندگان واضح و مبرهن است که مقاله به خودی خود باید دارای اصول اولیه باشد یعنی تمامی مقالات از یک ساختار کلی و اصلی پیروی می کنند. ولی علاوه بر این ساختار اصلی برخی مجلات فرمت خاصی مد نظرشان است. نحوه فرمت بندی کلی و ساختار مقالات به صورت زیر می باشد:
مقالهنویسی همیشه اصول و چارچوبهای خاصی دارد. یکی از اصول مهم آن، رعایت فرمت و ساختار مقالات است. فرمت یعنی شکل و شمائل و حالتی که مقاله دارد. این ساختار و شمائل هم در محتوا و هم در ظاهر مهم است. یعنی باید در نگارش مقالات علمی به اصول و چارچوبهایی معتقد باشید. زمانی که مقالهای را به نگارش درمیآورید و قصد دارید که آن را برای یک ژورنال ارسال کنید، باید حواستان به رعایت فرمت ژورنال موردنظرتان باشد. یعنی بدانید که قرار است ظاهر و ترتیب گذاشتن بخشهای مختلف اثرتان در مقاله از چه اصول و شکلی پیروی کند و محتوایتان هم در هر بخش منعکسکننده کدام بخش کارتان باشد. نحوه فرمت بندی کلی مقاله به این صورت است:
صفحه عنوان (Title Page): شامل عنوانهای کامل و مکرر مقاله ( Running title )، نام و نام خانوادگی، مرتبه علمی نویسندگان، نام مؤسسه یا محل کار (مرکز تحقیقات، پژوهشکده؛ دانشکده، دانشگاه یا محل اشتغال)، تعیین نویسنده مسؤول به همراه نشانی پستی، شمارههای تلفن و نمابر محل کار، تلفن همراه و پست الکترونیکی. تمامی این مشخصات باید به هر دو زبان فارسی و انگلیسی نوشته شود.
چکیده (Abstract): باید معرف محتوای اصلی مقاله باشد و الزاماً باید ساختارمند بوده (Structured abstract ) و بیش از 250 کلمه نباشد.
کلمات کلیدی: کلیدواژه ها بایستی در برگیرنده 3 تا 5 واژه کلیدی بر اساس MESH باشد.
مقدمه: (Background and Aims): لازم است هدف یا سوال اصلی پژوهش به صورت صریح و روشن در مقدمه ذکر گردد.
باید بگوییم مجلات برای اینکه همه مقالات ارسالشده نظم و یکپارچگی داشته باشند و همچنین طوری تدوین شوند که خوانندگان از خواندن مقالات خسته نشوند، فرمت خاصی را درنظر میگیرند. درنتیجه شکل ظاهری تمامی مقالاتی که در مجله منتشر میشود در یک قالب استاندارد و خاص قرار میگیرد. با توجه به اینکه تعداد مقالات ارسالی به مجلات بسیار زیاد است، بنابراین مجلات نمیتوانند همه آنها را تک به تک ویرایش و فرمتبندی کنند و از نویسندگان درخواست میکنند در مرحله اول مقاله خود را به فرمت مجله درآورند. نحوه فرمت بندی ساختار مقاله به این صورت است:
روش پژوهش (Method )
لازم است این قسمت در برگیرنده نوع مقاله، زمان و مکان انجام پژوهش، جامعه آماری و جمعیت نمونه، حجم نمونه، روش نمونه گیری و در صورت ضرورت، معیارهای ورود مطالعه، شیوه انجام کار، شرایط انتخاب نمونه و دلایل آن، روش های گردآوری داده ها و توضیح ابزار مورد استفاده و چگونگی تعیین روایی و پایایی ابزار، نرم افزارآماری و نسخه آن، آزمون های آماری مورد استفاده در تجزیه و تحلیل داده ها و دلایل کاربرد آن باشد.
یافته ها (Results )
یافته ها باید به صورت متن، جداول، نمودار یا تصاویر به ترتیب ارائه شده در متن باشد. داده های جداول نباید در متن دوباره تکرار شوند. در متن حتماً به جداول آدرس داده شود. اصل نمودارها و منحنیها به زبان فارسی تنظیم شود. عنوان جداول در قسمت بالای آن و عناوین شکلها و نمودارها در پائین آنها نوشته شوند. درموارد استفاده از آمار توصیفی لازم است مقادیر فراوانی ودرصد فراوانی، هر دو ذکر شود.
بحث (Discussion )
در انواع مقالات اصیل این بخش با معرفی مختصری از مطالعه و نتایج اصلی آن آغاز شود و در ادامه ابتدا تفسیر نویسنده از مهمترین یافته های مطالعه ارائه گردد. نتایج با یافته های پژوهش های مشابه داخلی و خارجی مقایسه شود. لازم است استدلال نویسنده از تفاوت ها و شباهت های نتیجه مطالعه حاضر با مطالعات مرور شده توضیح داده شود. از بحث در مورد یافته های جدیدی که در قسمت نتایج به آن اشاره نشده خودداری شود. در انتهای بحث به نقاط قوت و ضعف و محدودیت های مطالعه اشاره شود.
نتیجه گیری (Conclusion )
در انتهای مقاله بایستی در قسمتی با عنوان نتیجه گیری و ضمن یک یا دو پاراگراف، پیام نهایی مقاله که در واقع نتیجه کاربردی مقاله است به روشنی بیان می شود. منظور از نتیجه گیری، فقط جمع بندی عناوین اصلی پوشش داده شده در مقاله یا بیان مجدد مسئله تحقیقاتی نیست، بلکه مجموعه ای از نکات کلیدی و توصیه هایی برای تحقیقات آتی هم می باشد.
تشکر وقدردانی (Acknowledgments)
پس از نوشتن مقدمه، بدنه اصلی مقاله و نتیجهگیری، نوبت به تشکر کردن در مقاله میرسد. تقدیر و تشکر کردن یکی از کارهای خوبی است که در فرهنگ ایرانی به آن اهمیت بالایی داده میشود. وقتی از کسی تشکر و قدردانی میشود، فکر میکند که کار او فراموش نشده است. بنابراین شخصی که از او تشکر شده، کار بیشتری انجام میدهد و انگیزه و شوق به ادامه کار در او افزایش مییابد.
منابع (References )
فهرست منابع باید در داخل کروشه [ ] و پیش از نقطه انتهای جمله، مشخص شود. در مواقعی که به دنبال عبارتی چندین منبع ذکر می شود شماره گذاری از چپ به راست نوشته شود. مسئله نحوه ارجاع دادن یا Citation Style در مقالات رسمی از آنجایی اهمیت پیدا میکند که تمامی اطلاعات موجود در تمامی مقالات علمی و پژوهشی دارای حق صیانت از سرقت ادبی هستند.
هزینهی نهایی فرمت بندی، از مؤسسهای به مؤسسهی دیگر متفاوت میباشد. همانطور که مشاهده میکنید عوامل بسیاری بر قیمت نهایی فرمت بندی انجامشده تأثیر میگذارند و قیمت محتوای فرمت بندی شده بر حسب اینکه مقاله باشد یا پایان نامه و یا سایر متون به صورت متفاوت محاسبه می شود. در کنار این عوامل اگر شما برای انجام فرمت بندی فایل خود عجله داشته باشید و از خدمات آنی(فوری) استفاده کنید، هزینه انجام فرمت بندی به میزان چند درصد افزایش خواهد یافت اما زمان تحویل چند برابر کاهش یافته و در عرض چند ساعت تحویل داده خواهد شد. در این مطلب به برخی از عوامل دخیل در قیمت فرمت بندی مقاله می پردازیم:
از مهم ترین و اصلی ترین عوامل موثر در تعیین قیمت فرمت بندی، زبان مبدأ و مقصد آن می باشد. چنانچه زبان مبدأ و مقصد فایل موجود مرسوم و رایج باشد، تعداد ویراستاران فعال در این حوزه نیز بیشتر بوده و در نتیجه هزینه فرمت بندی نیز کاهش پیدا می کند.
از مهمترین عوامل برای تعیین قیمت ترجمه، تعداد کلمات آن می باشد. هر چه حجم متن و تعداد کلمات آن افزایش یابد، قیمت ترجمه نیز افزایش می یابد. به عنوان مثال تعداد کلمات موجود در یک صفحه فایل ورد که با فونت عادی نوشته شده باشد تقریباً برابر با 250 کلمه می باشد.
در اغلب سایت ها و مراکز ترجمه روش های متعددی برای فرمت بندی انواع متون در اختیار مشتری قرار داده شده است. رایج ترین این روش ها، فرمت بندی عادی، فرمت بندی فشرده و فرمت بندی فشرده پلاس می باشد که قیمت هر کدام از آن ها با توجه به انتخاب مشتری، متفاوت محاسبه می شود.
در واقع هر مجله ای برای پذیرش مقالات مرحله داوری دارد که به عنوان یک فیلتر عمل کرده و مقالات خوب و بد را جدا سازی میکند، هر مقاله ای که موفق به گذشتن از این فیلتر شود طبیعتا از کیفیت زیادی برخوردار بوده است. فرمت بندی نیز به عنوان یکی از مهمترین آیتم های مدنظر داوران مجلات می باشد که باید به صورت دقیق و مطابق فرمت مجله موردنظر انجام گیرد. فرمت بندی مقاله به دو نوع انجام می گیرد.
فرمت بندی مقاله به فرمت مجله
یکی از مهمترین پارامترهای پذیرش مقالات در مجله های معتبر خارجی و داخلی، قرار دادن مقاله در فرمت و قالب مخصوص مجله مورد نظر است. قیمت فرمت بندی این نوع مقالات بر حسب قالب بندی مقالات، ویرایش ساختاری و مفهومی مقالات اعم از سایز فونت، تعداد کلمات محتوا، نحوه نگارش بخش های مختلف مقاله، میزان فاصله از طرفین صفحه و نوع رفرنس دهی تعیین می شود.
فرمت بندی مقاله به فرمت همایش
فرمت مقاله هایی که برای کنفرانس ها و همایش ها فرستاده می شود از نظر ساختاری با مقاله هایی که به منظور چاپ برای مجلات ارسال می شوند، تفاوت دارند. هر کنفرانس شیوه و فرمت نوشتاری خاص خود را دارد که باید مقاله بر اساس آن فرمت تنظیم گردد. از همین روست که قیمت فرمت بندی این نوع مقالات با فرمت بندی سایر مقالات که برای چاپ در مجلات انجام می گیرد متفاوت است.
به طور کلی دو سطح کیفی طلایی و طلایی پلاس به ترتیب متناظر با ویراستاران با تخصص نسبی و ویراستاران باسابقه و مهارت بالا وجود دارد. بنابراین با توجه به اینکه فرمت بندی در چه سطح کیفی انجام می شود، قیمتش فرق خواهد کرد همچنین هزینه فرمت بندی، بسته به این که مهارت و سابقه ویراستار چقدر باشد، متفاوت است.
شما کاربران عزیز از طریق جدول زیر که شبکه مترجمین اشراق در اختیار شما قرار داده است، می توانید با وارد کردن مشخصات محتوای خود اعم از نوع فرمت بندی، زمان لازم برای انجام فرمت بندی، کیفیت انتخابی و... اقدام به ثبت سفارش فرمت بندی خود نمایید. پس از ثبت سفارش خود در سایت شبکه مترجمین اشراق، محاسبه قیمت برای فایل ارسالی شما به صورت آنلاین انجام شده و هزینه پروژه در فرم پیش فاکتور ارائه میگردد.
شبکه مترجمین اشراق | تخصص و تجربه در فرمت بندی مقالات
یکی از مهمترین پارامترهای پذیرش مقالات در مجله های معتبر خارجی، داخلی و یا کنفرانسها، قرار دادن مقاله در فرمت و قالب مخصوص مجله مورد نظر است. فرمت بندی از ضروریات پذیرش به حساب می آید که شبکه مترجمین اشراق در همین راستا با تیم متخصص و کاربلد خود آماده ارائه بهترین خدمات فرمت بندی مقاله به شما مشتریان عزیز می باشد. شما می توانید از طریق لینک زیر اقدام به ثبت سفارش خود نمایید و در صورت بروز هرگونه ابهام و یا سؤال از طریق شماره تلفن های موجود در سایت با ما در تماس باشید.