بیشترین مباحث علم شیمی را دانش اتمها تشکیل میدهد و کلیه خواص مواد و ترکیبات، بهناچار ناشی از نوع اتمها و روشی است که با توجه به آن، اتمها به یکدیگر میپیوندند و مجموعه تشکیل میدهند و از طرف دیگر کلیه تغییرات شیمیایی متضمن بازآرایی اتمهاست.
شیمی معدنی شاخه بزرگی از علم شیمی است که با کانیها (مواد معدنی) و خواص آنها سروکار دارد و بهطورکلی شامل بررسی، تحلیل و تفسیر نظریههای خواص و واکنشهای تمام عناصر و ترکیبات آنها بهجز هیدروکربنها و اغلب مشتقات آنهاست. بهعبارتدیگر میتوان چنین اظهارنظر کرد که شیمی معدنی کلیه موادی که ازجمله ترکیبات کربن نباشند، بهاستثنای اکسیدهای کربن و دی سولفید کربن را در برمیگیرد. در شیمی معدنی در مورد گستره وسیعی از موضوعات ازجمله: ساختمان اتمی، بلورنگاری (کریستالوگرافی)، انواع پیوندهای شیمیایی اعم از پیوندهای کووالانسی، یونی، هیدروژنی و ... ترکیبات کوئوردیناسیون و نظریههای مربوطه ازجمله نظریه میدان بلور و نظریه اوربیتال مولکولی، واکنشهای اسید و باز، سرامیکها، تقارن مولکولی و انواع بخشهای زیر طبقه الکتروشیمی (برقکافت، باطری، خوردگی، نیمه رسانایی و غیره) بحث میشود. ضمناً " در بیشتر واکنشهای آلی میتوانیم در مورد مکانیسمی که واکنش از طریق آن انجام میشود، بحث و بررسی کنیم، درصورتیکه برای بسیاری از واکنشهای معدنی فهم دقیق مکانیسم غیرممکن یا غیرضروری است.
درواقع بیشترین مباحث علم شیمی را دانش اتمها تشکیل میدهد و کلیه خواص مواد و ترکیبات، بهناچار ناشی از نوع اتمها و روشی است که با توجه به آن، اتمها به یکدیگر میپیوندند و مجموعه تشکیل میدهند و از طرف دیگر کلیه تغییرات شیمیایی متضمن بازآرایی اتمهاست. در این حال شیمی معدنی تنها بخشی از علم شیمی است که با توجه به آن میتوان به صورتی ویژه، در باب مغایرتهای موجود در میان کلیه انواع اتمها بررسی نمود.
ساختار بسیاری از مواد آلی از چهاروجهی مشتق میشود. فراوانی آنها به این دلیل است که در مواد آلی ساده، بیشترین ظرفیت کربن و همچون بیشتر عناصر دیگری (بهاستثنای هیدروژن) که معمولاً به کربن پیوند میشوند، چهار است؛ اما اجسام معدنی وضعیت ساختاری بسیار پیچیدهای دارند، زیرا اتمها ممکن است خیلی بیشتر از چهار پیوند تشکیل دهند؛ بنابراین، در مواد معدنی اینکه اتمها پنج، شش، هفت، هشت و تعداد بیشتری پیوند تشکیل دهند، امری عادی است. پس تنوع شکل هندسی در مواد معدنی خیلی بیشتر از مواد آلی است. ساختار مواد معدنی اغلب بر اساس تعدادی از دووجهیهای بانظم کمتر، نظیر دوهرمی باقاعده مثلث، منشور سهضلعی و غیره و همچنین بر اساس شکلهای باز چند وجیهای منتظم یا غیر منتظم که در آنها یک یا چند رأس حذفشده است، نیز مشاهده میشود.
در یک مفهوم گسترده، مواد معدنی را میتوان در چهار طبقه تقسیمبندی نمود: عناصر، ترکیبات یونی، ترکیبات مولکولی و جامدات شبکهای یا بسپارها.
عناصر: عناصر دارای ساختارها و خواص بسیار متفاوت هستند؛ بنابراین میتوانند به یکی از صورتهای زیر باشند:
گازهای اتمی یا گازهای مولکولی،جامدات مولکولی، مولکولها یا جامدات شبکهای گسترشیافته، فلزات جامد یا مایع
ترکیبات یونی: این ترکیبات در دما و فشار استاندارد معمولاً جامدند و عبارتاند از:
ترکیبات یونی ساده، مانند NaCl که در آب یا دیگر حلالهای قطبی محلولاند.
اکسیدهای یونی که در آب غیر محلولاند، مانند کلسیم اکسید و اکسیدهای مختلط همچون اسپیل،سیلیکاتهای مختلف،هالیدهای دوتایی، کاربیدها، سولفیدها و مواد مشابه.
ترکیباتی که دارای یونهای چنداتمی (بهاصطلاح کمپلکس) هستند.
ترکیبات مولکولی: این ترکیبات ممکن است جامد، مایع یا گاز باشند و مثالهای زیر را دربر میگیرند:
ترکیبات دوتایی ساده، ترکیبات پیچیده فلز دار، ترکیبات آلیفلزی که مشخصاً پیوندهای فلز به کربن دارند.
جامدات شبکهای یا بسپارها: نمونههای این مواد شامل بسپارهای متعدد و متنوع معدنی و ابررساناها است.
رشته شیمی شامل گرایش های مختلفی است که هر یک کلمات تخصصی خاص خود را دارند و ترجمه صحیح آنها تنها از عهده مترجم متخصص که در آن گرایش خاص تحصیلات عالیه (کارشناسی ارشد و دکتری ) و سابقه ترجمه مقالات و متون متعددی در آن گرایش خاص را دارد ، بر می آید. برای مثال کلمه " treatment " ، در ترجمه متون عمومی "درمان" معنا می شود ولی در علم شیمی به معنی "اصلاح" است، همانند این واژگان در علم شیمی بسیار زیاد است به همین دلیل ترجمه مقاله شیمی در رده ترجمه تخصصی قرار می گیرد، و اگر ترجمه متن به مترجم غیرتخصصی سپرده شود ریسک ارائه ترجمه نادرست بالا می رود و ممکن است مفهوم متن کاملا عوض شود. به همین دلیل استفاده از مترجم حرفه ای اهمیت بیشتری می یابد.
شبکه مترجمین اشراق با دارا بودن کادر مجرب کلیه خدمات ترجمه متون تخصصی و در تمامی حوزهها با بهترین کیفیت و بهصورت تضمینی ارائه میکند.