ترجمه مقالات متخصص رادیوتراپی (پرتودرمانی)

انتشار 15 شهریور 1399
مطالعه 4 دقیقه

رادیوتراپی درمانی است که در آن از پرتودرمانی برای از بین بردن سلول های سرطانی استفاده می شود و ممکن است در مراحل اولیه سرطان یا بعد از شروع آن مورد استفاده قرار گیرد.

ترجمه مقالات متخصص رادیوتراپی (پرتودرمانی)

پرتودرمانی

پرتودرمانی یا رادیوتراپی به انگلیسی: ( radiotherapy) یکی از مهم‌ترین شاخه‌های فیزیک پزشکی است. پرتودرمانی به درمان بیماری با استفاده از پرتوهای نافذ مانند پرتوهای ایکس و آلفا و بتا و گاما که یا از دستگاه تابیده می‌شوند یا از داروهای حاوی مواد نشاندار شده ساطع می‌شوند گویند.

پرتو درمانی استفاده از پرتوهای یونساز برای از بین بردن یا کوچک کردن بافت‌های سرطانی است. در این روش در اثر آسیب DNA، سلول‌های ناحیه درمان (بافت هدف) تخریب و ادامه رشد و تقسیم غیرممکن می‌شود. اگرچه پرتو علاوه بر سلول‌های سرطانی به سلول‌های سالم نیز آسیب می‌رساند ولی اکثر سلول‌های سالم بهبودی خود را دوباره بدست می‌آورند. هدف از پرتو درمانی از بین بردن حداکثر سلول‌های سرطانی با حداقل آسیب به بافت‌های سالم است. کاربرد اصلی پرتو درمانی در معالجه یا تقلیل امراض سرطانی می‌باشد.

دستگاه‌ها و ابزارهای مختلف و گوناگونی برای درمان و توانبخشی بیمار توسط مهندسان پزشک ساخته و در اختیار پزشکان قرار گرفته‌است. یکی از این دستگاه‌های مهم و پرکاربرد رادیوتراپی یا پرتودرمانی می‌باشد. به بیانی دیگر پرتودرمانی، استفاده از اشعه پر انرژی (معمولاً اشعه X) به منظور از بین بردن سلول‌های سرطانی و ضایعات ارگان‌های مختلف می‌باشد. به‌طور کلی رادیوتراپی را به ۳ قسمت رادیوتراپی خارجی، رادیوتراپی داخلی (براکی تراپی) و رادیوتراپی سیستمیک تقسیم می‌کنند. رادیوتراپی درمانی است که در آن از پرتودرمانی برای از بین بردن سلول های سرطانی استفاده می شود و ممکن است در مراحل اولیه سرطان یا بعد از شروع آن مورد استفاده قرار گیرد.

انواع روش های رادیوتراپی یا پرتودرمانی در درمان سرطان

پرتودهی ممکن است توسط منبع پرتو در داخل یا خارج از بدن انجام شود. عوامل زیادی در نوع پرتودرمانی اثر گذارند. این عوامل شامل:

  • نوع سرطان

  • سایز تومور

  • مکان تومور در بدن

  • سلامت کلی و تاریخچه پزشکی بیمار

  • فاصله توده سرطانی تا بافت های سالم و حساس به تابش

  • سن بیمار و سایر شرایط پزشکی بیمار (بیماری‌های زمینه‌ای)

در چه مواردی به رادیوتراپی تومور سرطانی نیاز است؟

رادیوتراپی به معنای استفاده از اشعه یونیزان برای مقابله با سلول‌های سرطانی است. این فرایند در داخل بیمارستان‌هایی که دارای بخش رادیوتراپی باشند، انجام می‌شود. مقدار و دز رادیوتراپی با واحد گری (Gray) بیان می‌شود. به طور مثال اگر بیمار روزی دو گری اشعه به مدت ۳۰ روز دریافت کند، کلا ۶۰ گری اشعه دریافت کرده است. هر پرتودهی معمولا در حد چند دقیقه کوتاه طول می‌کشد. با این حال گاهی اوقات ممکن است زمان درمان به 15 دقیقه نیز برسد. از رادیوتراپی در موارد زیر استفاده می‌شود:

  • رادیوتراپی قبل از جراحی: با رادیوتراپی اولیه، سایز تومور کوچکتر می‌شود و جراحی آن راحت‌تر انجام می‌گیرد.

  • رادیوتراپی در حین جراحی: در این تکنیک، اشعه یونیزان به صورت مستقیم به توده سرطانی تابش می‌کند. با پرتودرمانی در حین عمل جراحی (intraoperative radiation)، پزشک می‌تواند به راحتی از بافت نرمال اطراف توده سرطانی محافظت کند.

  • رادیوتراپی بعد از جراحی: این تکنیک به منظور از بین بردن سلول‌های سرطانی باقی‌مانده از جراحی انجام می‌شود تا احتمال عود تومور سرطانی کاهش یابد.

  • علاوه بر این موارد؛ برای کم کردن درد ناشی از تومورهای سرطانی و کنترل تومور در زمان عود مجدد، از رادیوتراپی استفاده می‌شود.

انواع روش رادیوتراپی

رادیوتراپی کاربرد های مختلفی دارد، اما همه آن ها به یک روش مشابه کار می کنند و براساس کاربردشان طبقه بندی می شوند که عبارتند از:

رادیوتراپیکامل

نوعی از رادیوتراپی که سرطان را به طور کامل درمان می کند.

رادیوتراپی کمکی جدید

با سایر روش های درمانی سرطان مثل شیمی درمانی ترکیب شده و آن ها را موثرتر می کند.

رادیوتراپی کمکی

برای کاهش خطر بازگشت سرطان پس از عمل جراحی انجام می شود.

رادیوتراپی تسکینی

در مواردی که درمان امکان پذیر نیست، رادیوتراپی تسکینی برای بهبود علائم و تسکین آن ها انجام می شود.رادیوتراپی، عموماً مؤثرترین درمان سرطان بعد از عمل جراحی محسوب می شود، اما میزان تاثیر آن در افراد مختلف، متفاوت است. پزشک بهترین نوع رادیوتراپی را توصیه می کنند.

عوارض رادیوتراپی

رادیوتراپی، علاوه بر از بین بردن سلول های سرطانی، می تواند به برخی از سلول های سالم در منطقه تحت درمان آسیب برساند و عوارض جانبی را ایجاد کنند.

برخی از عوارض جانبی رادیوتراپی، عبارتند از:

  • درد و قرمز پوست

  • احساس خستگی زیاد

  • ریزش مو در منطقه تحت درمان

  • احساس بیماری

  • کاهش اشتها

  • دهان درد

  • اسهال

ترجمه مقالات متخصص رادیوتراپی (پرتودرمانی)

ترجمه امکان برقراری ارتباط مؤثر بین مردم در سراسر جهان را پدید آورده است. ترجمه برای انتقال دانش و کسب اطلاعات بسیار ضروری است. مترجمان بسیار ماهر و متخصص هستند. مطالعات ترجمه به پزشکان کمک می‌کند تا این مهارت‌ها را توسعه دهند.در ترجمه تخصصی مواردی از قبیل ترجمه ساختار زبان، ترجمه اصطلاحات، ترجمه کلمات مرکب، نام های موجود در ترجمه، افعال دوکلمه‌ای، معانی متعدد در ترجمه باید به‌طور دقیق بررسی و ترجمه شود.

ترجمه مقالات متخصص رادیوتراپی (پرتودرمانی) در شبکه مترجمین اشراق

با توجه به اینکه ترجمه مقالات پزشکی مهم‌ترین ابزار برای انتقال دانش، دستاوردهای پژوهشی، اثبات توانمندی علمی، می‌باشد. شبکه مترجمین اشراق با ترجمه تخصصی مقالات شما آماده ارائه خدمات می‌باشد.

لطفا امتیاز خود را ثبت کنید
1 5
(امتیاز 0 توسط 0 نفر)
  ارسال به دوستان:

پرسش ها و دیدگاه های کاربران
سوال یا دیدگاه شما
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
ضروری