رشته شیمی دریا به بحث و بررسی در خصوص شیمی آب، معادن و کانیها، نفت و گاز، شیمی مناطق فرا جوش، شیمی آلایندهها و بسیاری از موارد مهم دیگر در دریا میپردازد. در این گرایش مبحث خوردگی سازه هم میتواند موردبررسی و تجزیه تحلیل قرار گیرد.
علم شیمی به عنوان یکی از علوم پایه زیربنای علوم مختلفی از قبیل بیولوژی، بیوتکنولوژی، پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و رشته های متعدد مهندسی است. همانطور که میدانید در تمام زندگی روزمره شیمی بهنوعی وارد شده است و دانش تخصصی راجع به آن سبب بهبود کیفیت زندگی شده است. این رشته از رشتههای نوپای دانشگاهی در مقطع کارشناسی ارشد است و دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر در سال 88 برای اولین بار آن را راهاندازی نموده است. ازآنجاکه کشور ما با داشتن سواحل وسیع در جنوب و شمال، کشوری دریایی محسوب میشود، لذا پرداختن به علوم دریایی از اولویت ویژهای برخوردار است. این گرایش یکی از گرایشهای نوپا و نسبتاً جوان در رشته شیمی است که میتواند با تربیت متخصصین ارزشافزوده بالایی را برای کشورمان به ارمغان داشته باشد.
رشته شیمی دریا به بحث و بررسی در خصوص شیمی آب، معادن و کانیها، نفت و گاز، شیمی مناطق فرا جوش، شیمی آلایندهها و بسیاری از موارد مهم دیگر در دریا میپردازد. در این گرایش مبحث خوردگی سازه هم میتواند موردبررسی و تجزیه تحلیل قرار گیرد. این شاخه با شاخههای دیگر شیمی در ارتباط است ولی بهطور تخصصی به مباحث مربوط به دریا تمرکزیافته است.
فارغالتحصیلان رشتهی شیمی جذب انواع صنایع شیمیایی كشور میشوند. صنایع پتروشیمی، صنایع رنگسازی، مواد غذایی، لوازم بهداشتی و آرایشی، آزمایشگاههای صنعتی، مراكز كنترل كیفیت از مراكز جذب فارغالتحصیلان این رشته میباشند. البته معمولاً کارخانهها و صنایع غیر مرتبط با شیمی نیز از فارغالتحصیلان كارشناسی ارشد رشتهی شیمی بهعنوان شخصی كه مواد اولیه و خام این کارخانهها را ازنظر كیفیت بررسی كند، استفاده میكنند.
وظایف:
شناسایی اولویتها و نیازهای کشور در زمینه شیمی دریا.
ایجاد توانائی جهت رفع نیازهای سازمانها و ارگانهای دریایی جهت کسب اطلاعات در زمینه شیمی محیطهای آبی.
شناسایی اشکال مختلف مواد شیمیایی موجود در محیطهای دریایی و چگونگی محاسبه غلظت آنها توسط روشهای موجود سامانمند.
شناخت عوامل کنترلکننده توزیع مواد شیمیایی از طریق فرآیندهای بیولوژیکی.
شناخت عوامل شیمیایی کنترلکننده، تولیدات بیولوژیکی و ساختمان شبکه غذایی در اقیانوس و دریا.
استفاده از ردیابهای شیمیایی نظیر 14C یا 18O جهت به دست آوردن اطلاعاتی درباره فرایندهای اطلاعاتی درباره فرایندهای فیزیکی، بیولوژیکی، زمینشناسی و چگونگی میزان سرعت انجام این فرایندها در اقیانوسها
بررسی اهمیت اقیانوسها در جذب CO2 حاصل از سوخت فسیلها و دیگر گازهای گلخانهای.
شناسایی انواع و منابع آلایندههای محیطهای دریایی
با پیشرفت روزافزون علم نیاز به ترجمه مقالات، کتب علمی و متون علمی بیشتر شده است. شبکه مترجمین اشراق با به بهکارگیری مترجمین مجرب باتجربه در ترجمه روان مقاله، ترجمه انواع متون تخصصی، رعایت قواعد نگارش طبق استانداردهای مقالهنویسی آماده ارائه خدمات میباشد.