ویرایش متون رشته فیزیک نجومی

انتشار 15 شهریور 1399
مطالعه 2 دقیقه

اخترفیزیک شاخه‌ای از علم فضایی است که قوانین فیزیک و شیمی را برای توضیح تولد، زندگی و مرگ ستارگان، سیارات، کهکشان‌ها، سحابی‌ها و سایر اشیاء جهان به کار می‌برد.

ویرایش متون رشته فیزیک نجومی

اخترفیزیک

اخترفیزیک شاخه‌ای از علم فضایی است که قوانین فیزیک و شیمی را برای توضیح تولد، زندگی و مرگ ستارگان، سیارات، کهکشان‌ها، سحابی‌ها و سایر اشیاء جهان به کار می‌برد.

اهداف اخترفیزیک

اختر فیزیکدانان به دنبال درک جهان و جایگاه ما در آن هستند. در ناسا، اهداف اخترفیزیک «کشف چگونگی عملکرد جهان، کشف چگونگی شروع و تکامل آن و جستجوی زندگی در سیارات در اطراف ستارگان دیگر» است.

ناسا اظهار داشت كه این اهداف سه سؤال گسترده ایجاد می‌کنند:

  • جهان چگونه کار می‌کند؟

  • چگونه به اینجا رسیدیم؟

  • آیا ما تنها هستیم؟

با نیوتن شروع شد

درحالی‌که نجوم یکی از قدیمی‌ترین علوم است، اخترفیزیک نظری با اسحاق نیوتن آغاز شد. پیش از نیوتن، ستاره شناسان حرکات اجسام آسمانی را با استفاده از مدل‌های ریاضی پیچیده و بدون پایه فیزیکی شرح می‌دادند. نیوتن نشان داد که یک تئوری واحد به‌طور هم‌زمان مدار قمرها و سیارات موجود در فضا و مسیر یک توپ‌توپ روی زمین را توضیح می‌دهد. این نتیجه به‌دست‌آمده برای نتیجه ((پس)) شگفت‌آور مبنی بر اینکه آسمان و زمین مشمول قوانین فیزیکی یکسانی هستند، افزود.

شاید چیزی که الگوی نیوتن را کاملاً از مدل‌های قبلی جدا کرده است، پیش‌بینی و توصیف باشد. بر اساس انحرافات موجود در مدار اورانوس، ستاره شناسان موقعیت یک سیاره جدید را پیش‌بینی کردند که در آن زمان مشاهده شد و نام آن نپتون بود. پیش‌بینی بودن و همچنین توصیفی نشانگر یک علم بالغ است و اخترفیزیک در این دسته قرار دارد.

عناصر تشکیل دهنده ستاره ها

اخترفیزیک فیزیک ستارگان و سایر بدنهای دوردست در جهان است، اما در نزدیکی خانه نیز قرار دارد. طبق تئوری بیگ بنگ، اولین ستاره‌ها تقریباً کاملاً هیدروژن بودند. فرآیند همجوشی هسته‌ای که به آن‌ها انرژی می‌بخشد، اتم‌های هیدروژن را در هم می‌شکند تا هلیوم عنصر سنگین‌تری تشکیل شود. در سال 1957، تیم ستاره‌شناس و زن و شوهر از جفری و مارگارت بربیج به همراه فیزیکدانان ویلیام آلفرد فاولر و فرد هوویل نشان دادند که چگونه با افزایش سن ستارگان، عناصر سنگین‌تر و سنگین‌تری تولید می‌کنند که آن‌ها به نسل‌های بعدی ستاره‌ها منتقل می‌شوند. در مقادیر بیشتر فقط در آخرین مراحل زندگی ستارگان اخیر، عناصر تشکیل‌دهنده کره زمین از قبیل آهن (32.1 درصد)، اکسیژن (30.1 درصد)، سیلیکون (15.1 درصد) تولید می‌شوند. یکی دیگر از این عناصر کربن است که به همراه اکسیژن، بخش عمده‌ای از موجودات زنده ازجمله ما را تشکیل می‌دهد؛ بنابراین، اخترفیزیک به ما می‌گوید که درحالی‌که ما همه ستاره نیستیم، همه ما استوار هستیم.

ویرایش متون رشته فیزیک نجومی در شبکه مترجمین اشراق

شبکه مترجمین اشراق به‌منظور ارتقای دانش شما در مقاصد پژوهشی برای ویرایش تخصصی متون و مقالات رشته فیزیک نجومی می‌خواهد گام مؤثری بردارد. به همین دلیل برای ویرایش متون تخصصی در گرایش‌های مختلف رشته فیزیک، ویراستاران کارآزموده و توانمندی آماده ارائه خدمات تخصصی ویرایش می‌باشند.

لطفا امتیاز خود را ثبت کنید
1 5
(امتیاز 0 توسط 0 نفر)
  ارسال به دوستان:

پرسش ها و دیدگاه های کاربران
سوال یا دیدگاه شما
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
ضروری