زبان ارمنی (هایِرِن) یکی از زبانهای هندواروپایی است که در منطقه قفقاز و بهویژه در کشور ارمنستان و سایر کشورهای دیگر که ارمنیان بهعنوان جماعت ارمنیان پراکنده شناخته میشوند به آن صحبت میکنند.
کشور ارمنستان پایتخت شهر ایروان یکی از سه شهر مهم قفقاز جنوبی ارمنیان جهان است. شهری با تاریخ بیش از ۲۸۰۰ سال در دامنه کوه آرارات و بر کرانه رود هرازدان. این شهر ابتدا قلعه اِربونی در تمدن اورارتو بود، در دهه ۱۹۳۰ چهره عوض کرد و از نو ساخته شد و امروز به شکل ایروانِ زیباست. با موقعیت استراتژیک مهم خود بارها نبردگاه عثمانیها، پارسها و امپراتوران روس بوده است. از این نبردها آنچه نصیب ایروان شد ویرانیهای پیاپی بود که بلایایی طبیعی چون زلزلهای در قرن هفدهم که شهر را یکپارچه به خاک نشاند، نیز بر آن افزود. بااینحال بناهایی از اریوانِ کهن تا به حاضر دوام آوردهاند که ایستایی مردمش را نیز به یاد میآورد. در دوران شوروی شهر بهطورجدی بر پایه نقشههای الکساندر تمانیان معمار شهر بازسازی شد. مرکز شهر، چون جواهری از سبک معماری نخستین شوروی است. در آن زمان شهر را بر مبنای رنگ سنگهای بکار رفته در بناهایش، شهر صورتی نامیدند. این کشور از جنوب با ایران، از جنوب غربی با جمهوری نخجوان، از غرب با ترکیه و از شمال با گرجستان و از شرق با جمهوری آذربایجان مرز مشترک دارد.
زبان ارمنی (هایِرِن) یکی از زبانهای هندواروپایی است که در منطقه قفقاز و بهویژه در کشور ارمنستان و سایر کشورهای دیگر که ارمنیان بهعنوان جماعت ارمنیان پراکنده شناخته میشوند به آن صحبت میکنند. ارمنیان تا پایان سده چهارم میلادی از خط سریانی یا یونانی استفاده میکردند و ازاینرو ادبیات و تاریخ آنان به خط و زبانی غیرارمنی نوشته میشود. پس از رسمیت یافتن دین مسیح در ارمنستان و مسیحی شدن ارمنیان، چون کتاب مقدس این دین به زبان یونانی یا سریانی بود، در مراسم مذهبی کلیساها نیز به این زبانها سخن گفته میشد. در برخی از کلیساها کتاب مقدس را در هنگام مراسم به زبان ارمنی ترجمه و تفسیر میکردند و برای حضار بازگو مینمودند.
با توجه به گسترش چشمگیر ارتباطات سیاسی و تجاری دو کشور ایران و ارمنستان در سالهای اخیر و همچنین مهاجرت تحصیلی بسیاری از دانشگاهیان برای ادامه تحصیل در دانشگاه ارمنستان، نیاز به ترجمه ارمنی به فارسی و نیاز به مترجم ارمنی به فارسی است.
زبان ارمنی ازنظر ساختار شباهتهایی با سایر زبانهای هندواروپایی دارد اما ازنظر ویژگی صوت و جنبههای دستور زبان شباهتهایی با زبانهای منطقه قفقاز همسایه دارد.
زبان ارمنی دو نوع لهجه اصلی؛ ارمنی شرقی و ارمنی غربی دارد. بااینوجود، با توجه به قتلعام ارامنه، بسیاری از گویشهای ارمنی غربی منقرضشدهاند. علاوه بر این، ارمنی غربی چندین ادغام آوایی را پشت سر گذاشته و محتملترین دلیل آن شاید نزدیکی آن به جوامع ترکزبان و عربزبان باشد.
هیچکدام از دو گویش اصلی کاملاً همگن و یا بهوضوح از هم مجزا نیستند. آنها بهصورت یک زنجیره وجود دارند و میتوانند بیشتر به یک تعداد گویش فرعی تقسیم شوند. برخی گویشهای فرعی وجود دارند که ممکن است متقابلاً قابلفهم نباشند.
ترجمه زبان ارمنی به زبان فارسی
ترجمه زبان فارسی به ارمنی
اعزام مترجم زبان ارمنی همراه
سرویس ترجمه آنلاین زبان ارمنی
ترجمه مقالات زبان ارمنی
تنظیم اسناد و مدارک تجاری و صنعتی زبان ارمنی
تنظیم نامه های رسمی و غیر رسمی به زبان ارمنی
تنظیم بیانیه به زبان ارمنی
تولید محتوا به زبان ارمنی
مکاتبه با طرف خارجی به زبان ارمنی
شبکه مترجمین اشراق در حال حاضر تمامی زبانهای زنده و تخصصها را پوشش میدهد که دراینبین باید به زبان ارمنی اشاره کرد. شبکه مترجمین اشراق با دارا بودن کادر مجرب و متخصص، آماده ارائه خدمات ترجمه مقالات تخصصی به زبان ارمنی است.