نورولوژی دانش مطالعهٔ ساختار، کارکرد و بیماریهای دستگاه عصبی جانداران است. موضوع این دانش بررسی دستگاه عصبی جانداران در سطوح گوناگون از سلولی و مولکولی تا آناتومی، علوم رفتاری، و آسیبشناسی پزشکی است.
متخصص اعصاب و روان، متخصص مغز و اعصاب، جراح مغز و اعصاب، روانپزشک، روانکاو، روانشناس و … واژه هایی که بارها شنیده ایم، اما به دلیل تشابه اسمی بسیار بین این تخصص ها در زبان فارسی، حتی در بین اقشار تحصیل کرده نیز بارها به جای هم به کار می روند. اما آنچه درواقع با آن روبرو هستیم چندین رشته تخصصی با حوزه فعالیت های گسترده و متفاوت از هم هستند که در برخی موارد اشتراکاتی نیز باهم دارند. در بسیاری از موارد پیش آمده است سردرگمی بیمار در مورد شرح وظایف هریک ازین تخصص ها، باعث اتلاف وقت و هزینه بیمار و تاخیر در تشخیص بیماری شده است که گاها صدمات جبران ناپذیری را به بیمار وارد کرده است. سیستم عصبی انسان به دو دسته کلی اعصاب مرکزی (مغز و نخاع) و اعصاب محیطی (اعصاب و نورون های عضلات) تقسیم می شود. کلیه شرایط و بیماری هایی که هریک ازقسمت ها ی سیستم اعصاب را در گیر کند، در حوزه اختیارات متخصص مغز و اعصاب قرار دارد. از آنجایی که در همه جای بدن اعصاب وجود دارند، بیماری های عصبی می توانند هریک از اعضای بدن از جمله چشم، پوست، عضلات، گوش، حلق، دست و پا ، سیستم گوارشی از دهان تا مقعد و … را درگیر کنند برای همین طیف وسیعی از بیماری ها در حوزه تخصصی نورولوژیست یا متخصص مغز و اعصاب قرار می گیرند. متخصص مغز و اعصاب با به کارگیری روش های مختلفی به تشخیص هریک از بیماری ها دست پیدا می کند. بنابراین در مراجعه به متخصص نورولوژی لازم است تمامی اطلاعات دقیق ارایه شود که پزشک در تشخیص گمراه نشده و روند درمان سریع تر پیش رود.
مانند:
بیماری های درگیر کننده عروق مغزی: سکته های مغزی
بیماری های از بین برنده سلول های عصبی (نورودجنراتیو): آلزایمر، پارکینسون
انواع ضعف های عضلانی مثل ای ال اس (بیماری استیون هاوکینگ!)
بیماری های از بین برنده میلین(بافت اطراف سلول های عصبی) مثل ام اس که باعث مشکلات عدیده ای از جمله ضعف عضلانی می شود.
عفونت های سیستم عصبی مانند مننژیت و انواع آبسه های مغزی
انواع سردرد
اختلالات حرکتی مانند پارکینسون و پرش های عضلانی و حرکات اضافی و غیرارادی
انواع تشنج
بیماری های مربوط به آسیب های نخاعی (دیسک کمر، تنگی کانال نخاعی و…)
اختلال تکلم و اختلالات شنوایی که مربوط به سیستم عصبی اند به ویژه در مواردی که ناگهانی ایجاد می شود
تومورهای مغزی سیستم عصبی (مسائل مربوط به جراحی در حوزه فعالیت های نوروسرجری یا جراحی مغز و اعصاب قرار دارد.)
اختلالات خواب
معاینات نورولوژی با توجه به شکایت اصلی بیمار شامل: معاینات سرو گردن و ته چشم بیمار، معاینه اندام ها، رفلکس ها، وضعیت تعادل، معاینه اعصاب دوازده گانه، معاینه حس لمس، موقعیت و… می باشد.
سپس با توجه به اطلاعات به دست آمده به تناسب تشخیص های احتمالی درموارد مورد نیاز پزشک از ابزارهای پاراکلینکی برای تشخیص بهتر استفاده می کند.
ترجمه با ایجاد امکان برقراری ارتباط و به اشتراکگذاری اطلاعات در سراسر مرزهای زبان، زندگی انسان را غنیتر میکند. بهعنوانمثال، ادیان و دانش از طریق متون ترجمهشده در طول تاریخ گسترشیافتهاند. هر کتاب، مطالعه یا تحقیق توسط شخصی به زبانی نوشتهشده است چالش برتر در ترجمه و چگونگی غلبه بر آنها شامل ترجمه اصطلاحات. اصطلاحات زبانی، ترجمه افعال عامیانه، پیشوندها و اصطلاحات چالشهای ترجمه هستند
ترجمه تخصصی مغز و اعصاب (نورولوژی) می تواند بسیار برای متخصصین در این حوزه موثر واقع شود. ترجمه مغز و اعصاب (نورولوژی) کاري فراتر از ترجمه یک متن عادي و انتقال معناي کلمات است. مترجمین متخصص شبکه مترجمین اشراق با توجه به دارا بودن علم پزشکی و تکنیک های ترجمه متون پزشکی گامی ارزشمند در جهت پیشرفت علم پزشکی برداشتهاند. شبکه مترجمین اشراق با ترجمه تخصصی در کلیه رشتهها آماده خدماترسانی برای شما دوستداران علم میباشد.