فیزیک ستارگان شاخهای از ستارهشناسی است که اصول فیزیک و شیمی را به کار میبرد «برای تعیین ماهیت بدن آسمانی، بهجای موقعیت و حرکت آنها در فضا». در میان اشیاء موردمطالعه، خورشید، ستارههای دیگر، کهکشانها، سیارات فراخورشیدی، میانستارهای و پسزمینه ماکروویو کیهانی است.
نجوم یک علم طبیعی است که اشیاء و پدیدههای آسمانی را مطالعه میکند. بهمنظور توضیح منشأ و تکامل آنها از ریاضیات، فیزیک و شیمی استفاده میکند. اشیاء موردعلاقه شامل سیارات، قمرها، ستارهها، سحابیها، کهکشانها و ستارههای دنبالهدار هستند. پدیدههای مربوطه شامل انفجار ابرنواخترها، انفجار پرتوهای گاما، کوازارها، جاروها، نبضها و پرتوهای پسزمینه مایکروویو کیهانی است. بهطورکلی، ستارهشناسی همهچیزهایی را که خارج از جو زمین سرچشمه میگیرد، مطالعه میکند. کیهانشناسی شاخهای از نجوم است. این کل جهان را مطالعه میکند.
فیزیک ستارگان شاخهای از ستارهشناسی است که اصول فیزیک و شیمی را به کار میبرد «برای تعیین ماهیت بدن آسمانی، بهجای موقعیت و حرکت آنها در فضا». در میان اشیاء موردمطالعه، خورشید، ستارههای دیگر، کهکشانها، سیارات فراخورشیدی، میانستارهای و پسزمینه ماکروویو کیهانی است. انتشار آنها در تمام قسمتهای طیف الکترومغناطیسی موردبررسی قرارگرفته و خواص بررسیشده شامل نوردهی، تراکم، درجه حرارت و ترکیب شیمیائی است. از آنجائی که اخترفیزیک موضوعی بسیار وسیع است، اختر فیزیکدانها معمولاً از بسیاری از رشتههای فیزیک، ازجمله مکانیک، الکترومغناطیس، مکانیک آماری، ترمودینامیک، مکانیک کوانتومی، نسبیت، فیزیک هستهای و ذرات و فیزیک اتمی و مولکولی استفاده میکنند. کرمچالهها میتوانند شکل بگیرند؟ یا چند نوع وجود داشته باشند؟ و سرنوشت نهائی جهان چیست؟ مباحثی که توسط فیزیکدانان ستارهای نظری موردمطالعه قرار گرفت عبارتاند از: تشکیل و تکامل سیستم خورشیدی؛ دینامیک و تکامل ستارگان؛ شکلگیری و تکامل کهکشان؛ ساختار بزرگمقیاس ماده در جهان؛ منشأ پرتو کیهانی؛ نسبیت عام و کیهانشناسی فیزیکی، ازجمله کیهانشناسی رشتهای و فیزیک ذرّات.
ستارهشناسی موقعیتها، درخشندگی، حرکات و سایر خصوصیات را اندازهگیری میکند
اخترفیزیک نظریههای فیزیکی ساختارهای کوچک و متوسط را در جهان ایجاد میکند
کیهانشناسی این کار را برای بزرگترین ساختارها و کل جهان انجام میدهد.
اختر فیزیکدانان به دنبال درک جهان و جایگاه ما در آن هستند. در ناسا، اهداف اخترفیزیک «کشف چگونگی کار جهان، کشف چگونگی شروع و تکامل آن و جستجوی زندگی در سیارات پیرامون سایر ستارگان» است.
ناسا اظهار داشت كه این اهداف سه سؤال گسترده ایجاد میکنند:
جهان چگونه کار میکند؟
چگونه به اینجا رسیدیم؟
آیا تنها هستیم؟
درحالیکه نجوم یکی از قدیمیترین علوم است، اخترفیزیک نظری با اسحاق نیوتن آغاز شد. پیش از نیوتن، ستاره شناسان حرکات اجسام آسمانی را با استفاده از مدلهای ریاضی پیچیده و بدون پایه فیزیکی شرح میدادند. نیوتن نشان داد که یک تئوری واحد بهطور همزمان مدار قمرها و سیارات موجود در فضا و مسیر یک توپ، توپ روی زمین را توضیح میدهد. این امر به نتیجه بد (نتیجه) شگفتانگیز برای این نتیجهگیری که آسمان و زمین مشمول قوانین فیزیکی یکسانی هستند اضافه شده است.
ازآنجاکه تنها راهی که با اشیاء دور ارتباط برقرار میکنیم، مشاهده اشعهای است که از آنها ساطع میشود، بسیاری از اخترفیزیکها مربوط به استنباط تئوریهایی هستند که مکانیسمهای تولید این پرتوی را توضیح میدهند و ایدههایی را برای چگونگی استخراج بیشترین اطلاعات از آن ارائه میدهند. اولین ایدهها در مورد ماهیت ستارگان در اواسط قرن نوزدهم از علوم شکوفایی تجزیهوتحلیل طیفی پدید آمده است، این بدان معناست که مشاهده فرکانسهای خاص نور که مواد خاص هنگام گرم شدن جذب میکنند و از آن ساطع میشوند. تجزیهوتحلیل طیفی برای پیروزی علوم فضایی، هم هدایت و هم آزمایش نظریههای جدید، ضروری است.
شبکه مترجمین اشراق با به بهکارگیری مترجمین مجرب باتجربه چندین ساله در ترجمه روان و تخصصی مقاله، ترجمه انواع مقالات تخصصی در رشته فیزیک، رعایت قواعد نگارش طبق استانداردهای مقالهنویسی آماده ارائه خدمات میباشد.