در سالهای اخیر، علم لایههای نازک در میان سایر علوم رشد قابلملاحظهای داشته و حجم وسیعی از تحقیقات را به خود اختصاص داده است. بیشک رشد چشمگیر ارتباطات، پردازش اطلاعات، ذخیرهسازی، صفحههای نمایش، صنایع تزئینی، ابزارآلات نوری، مواد سخت و عایقها نتیجه تولید لایههای نازک بر اساس فناوریهای نوین میباشد.
لایه نازک درواقع لایهای از مواد است که ضخامت آن در رنج کسری از یک نانومتر تا چند میکرومتر قرار گرفته باشد. اهمیت عمده لایههای نازک در صنایع الکترونیک، میکروالکترونیک و صنایع نوری میباشد که در سالهای اخیر با پیشرفت فناوری نانو، رشد قابلملاحظهای را در اصلاح خواص سطحی مواد داشته است. خواص لایههای نازک وابسته به ساختار و مورفولوژی آنها طی فرایند رشد و جوانهزنی است.
بهطورکلی لایه به ماده یا موادی گفته میشود که بهصورت پوششی بر یک سطح یا ماده مینشینند و باعث ایجاد خواص الکتریکی، فیزیکی و مکانیکی سطحی جدیدی میشود که خصوصیات سطحی زیر لایه را ارتقاء میبخشد. معمولاً در فیزیک حالتجامد، مواد را بهصورت تودهای موردبررسی قرار میدهند. در عموم روشهای لایه نشانی، هنگامیکه ماده از حالت تودهای بهصورت اتمها، مولکولها یا یونهای مجزا درآیند و روی سطح زیرلایه نشینند، پوششی ایجاد میشود که آن را لایه مینامند. چگالش ذرات اتمی، مولکولی یا یونی برای تشکیل لایه بر روی زیرلایه توسط فرایندهای فیزیکی و شیمیایی مختلفی صورت میگیرد. معمولاً اگر لایه تشکیل شده نازک باشد، خواص فیزیکی جدیدی از خود بروز میدهد که با خواص همان لایه بهصورت تودهای متفاوت است که بهاینترتیب میتوان قابلیتهای جدیدی به محصول افزود.
در سالهای اخیر، علم لایههای نازک در میان سایر علوم رشد قابلملاحظهای داشته و حجم وسیعی از تحقیقات را به خود اختصاص داده است. بیشک رشد چشمگیر ارتباطات، پردازش اطلاعات، ذخیرهسازی، صفحههای نمایش، صنایع تزئینی، ابزارآلات نوری، مواد سخت و عایقها نتیجه تولید لایههای نازک بر اساس فناوریهای نوین میباشد. در ساخت لایههای نازک نیز در سالهای اخیر تحولات وسیعی صورت گرفته است که خود ناشی از پیشرفت در فناوری خلأ، تولید میکروسکوپهای الکترونی و ساخت وسایل دقیق و پیچیدهی شناسایی مواد است. همچنین باز شدن مباحثی نظیر میکروالکترونیک، اپتیک و نانوتکنولوژی مدیون اهمیت پوششهای لایه نازک میباشد. ازنقطهنظر تاریخی در ابتدا فنّاوری لایه نازک در صنایع مدارهای مجتمع استفاده شد.
لایههای نازک باضخامت زیر میکرونی، با خواصی ناشی از همان دو ویژگی اصلی آنها که شامل نازک بودن و بزرگی فوقالعاده نسبت سطح به حجم است، کاربردهای فراوانی در فناوریهای نوین یافتهاند. برخی خصوصیاتی که در اثر نازک بودن سطح به وجود میآید شامل افزایش مقاومت ویژه، ایجاد پدیده تداخل نور، پدیده تونل زنی، مغناطیس شدگی سطحی، تغییر دمای بحرانی ابررساناها میباشد. همچنین برخی خصوصیاتی که از بزرگی سطح لایههای نازک ناشی میشود شامل پدیده جذب سطحی فیزیکی و پدیده جذب سطحی شیمیایی، پدیده پخش و فعالسازی میباشد.
فرایند رشد لایههای نازک در حالت لایه نشانی شبیه توده مواد، بهصورت صفحه کامل نیست. وقتی با حجم ماده مقایسه میشود، خواص لایه نازک روی زیرلایه، قویاً ممکن است متفاوت باشد که وابسته به ساختار و مورفولوژی آن است. ویژگیهایی نظیر اندازه دانه، شکل، جهت و ... به مقدار زیادی مرتبط با مراحل جوانهزنی و رشد تعیین میشود و میتواند متأثر از شرایط لایه نشانی باشد. فرایند رشد اتمی به این صورت است که در ابتدا یکذره از فاز بخار، کندانس میشود که ممکن است بلافاصله تبخیر مجدد شود و یا در میان سطح نفوذ کند. فرایند نفوذ ممکن است به جذب در مکانهای خاصی بیانجامد. طی فرایند رشد، برای به دست آمدن لایهای با سطح صاف، به موبیلیته سطحی کافی جزء نفوذکننده و دمای بالا نیاز میباشد.
ویراستار با بررسی املا، دستور زبان، نگارشی و قوام سبک، خوانایی و گردش مطالب نوشتاری را بهبود میبخشد. تغییرات و اظهارنظرهایی در مورد ساختار جمله بیدستوپا، لغتنامه، متن نامشخص و دیگر جملات را که ممکن است از ماده محصور شود ویرایش میکند. ویراستار تمرکز خود را بر روی دستور زبان، نحو، سبک، لحن و کنوانسیونهای حوزه انجام میدهد. ویرایش متون رشته مدیریت بازرگانی در سه مرحله ویرایش زبانی و املایی، ویرایش علمی، ویرایش فنی انجام میشود.
با پیشرفت روزافزون علم نیاز به ترجمه مقالات، کتب علمی و متون علمی بیشتر شده است. شبکه مترجمین اشراق با به بهکارگیری مترجمین مجرب باتجربه در ترجمه روان و تخصصی مقاله، ترجمه انواع مقالات تخصصی، رعایت قواعد نگارش طبق استانداردهای مقالهنویسی آماده ارائه خدمات میباشد.