موشن گرافیک و کاربردهای آن

موشن گرافی را می‌توان مجموعه‌ای از تصاویر متحرک دانست که حس حرکت را القا می‌کنند. زمانی که اینفوگرافی یا ارائه کار توسط متن امکان‌پذیر نباشد و به عبارتی، حق مطلب با این موارد ادا نشود، یک محتوای موشن گرافی می‌تواند این معذل را رفع کند. در این مطلب قصد داریم هرآنچه نیاز دارید از موشن گرافی بدانید را عنوان کنیم.
موشن گرافیک و کاربردهای آن

موشن‌گرافیک چیست؟


زمانی رسید که بشر نتوانست با پیشرفت تکنولوژی در حوزه عکس و تصویر، صدا و یا متن مطلب خود را به‌طور دقیق و واضح عنوان کند و تمام جزئیات آن را مطرح نماید. بنابراین پا فراتر گذاشت و پله بعدی را با تلفیق تکنولوژی‌های موجود و در دسترس رقم زد. این روند به صورت به کار بردن عناصر سمعی و بصری در یک محتوا انجام گرفت و از آنجا که تصویر برای وی کافی نبود و نیاز به جلوه‌های بصری بیشتری داشت، از عناصر متحرک در ویدیوهای مختلف به نسبت نیاز خود استفاده کرد.
به این ترتیب اثری خلق شد که تمام عناصر صدا، طراحی‌های متنوع گرافیکی و حرکت در آن به کار برده شده بود و می‌توانست جزئیات بیشتری از موضوع را در اختیار مخاطب خود قرار دهد و البته مفهوم را سریع‌تر، دقیق‌تر و بهتر برای مخاطب بیان کند.

motion

این محتوا با توجه به آیتم‌های به کار رفته در آن (تصویر و متن که البته متن محتوا، عموماً هدف اصلی آن است) محتوای موشن گرافیک نام گرفت. موشن گرافیک امروزه به صورت پویا نمایی در قالب یک طراحی گرافیکی تعریف شده است که علاوه بر حالت توصیفی، شباهت‌های بسیاری با محتوای رایج انیمیشن دارد. موشن گرافیک همان کاری را انجام می‌دهد که تصاویر از عهده انجام آن به‌طور کامل برنمی‌آیند.

motion graphic

انواع موشن‌ها و کاربردهای آن


موشن‌ها با توجه به چگونگی و ابزار تولید می‌توانند انواع مختلفی داشته باشند. همچنین موشن‌ها با توجه به نوع کاربرد و البته سلیقه مخاطب، به‌صورت آنلاین و آفلاین از پلتفرم‌ها و وب‌سایت‌های مختلف قابلیت دریافت دارند. انواع موشن‌ها عبارت‌اند از: موشن گرافیک، انیمیشن، ویدیوموشن، استاپ موشن، اینفوموشن و ویدیورئال.
هرکدام از این موشن‌ها در تولید و کاربرد تفاوت‌هایی باهم دارند که استفاده از آن‌ها را از هم متمایز می‌کند. برای مثال تصاویر در ویدیورئال به‌صورت واقعی و فیلمبرداری شده هستند و هیچ طراحی گرافیکی در آن وجود ندارد. اما در انیمیشن تمام طرح‌های موجود در تصاویر به‌صورت گرافیکی و متحرک هستند.

motion graphic

درمورد کاربردهای موشن‌گرافیک می‌توان گفت این محتوا کاربردهای فراوانی در انواع زمینه‌ها دارد؛ چرا که متحرک بودن آن جذابیت بسیاری برای تمام مخاطبان دارند. بنابراین پذیرش مخاطب در این محتوا نسبت به موضوع افزایش می‌یابد و به سمت محتوای شما جذب خواهد شد. از انواع مختلف موشن‌گرافیک می‌توان به لوگوی گرافیکی، اشتراک‌گذاری اطلاعات، عنوان فیلم و سایر عناوین مشابه، ویدیوهای توصیفی، آیکون‌ها، بازاریابی دیجیتال و پست شبکه‌های اجتماعی اشاره کرد که موارد استفاده آن‌ها گاهی در جزئیات و گاهی در کلیات باهم متفاوت است.

موشن گرافیک

تولید محتوای موشن‌گرافیک و ملزومات آن


با توجه به آنچه گفته شد، موشن گرافیک محتوایی است که در آن عناصر صوتی و تصویری در کنار هم به کار برده می‌شوند. اما تصویر‌سازی و صداگذاری این محتوا دو مقوله متفاوت و کاملاً مجزا هستند که صرفاً افراد متخصص می‌توانند از عهده تولید آن بربیایند. همچنین نرم‌افزارهای تخصصی جهت ساختن تصاویر محتوا و صداگذاری یا دوبله بر روی آن وجود دارد. البته باید توجه داشت که در تولید موشن گرافیک، مراحل مختلفی باید طی شود. از آنجاکه این محتوا مشابه یک محتوای ویدیویی است، قدم اول در تولید آن تهیه سناریو است که شامل برنامه‌ریزی درمورد طرح کلی موضوع و نوشتن متن گوینده می‌شود. این متن باید به گونه‌ای تنظیم شود که تمام اهداف و پیام‌های محتوا را به طور کامل به مخاطب تفهیم کند و البته کاملاً با تصاویر موجود در ویدیو هماهنگ باشد.

motion

motion graphic

پس از اتمام مرحله سناریو‌نویسی، مرحله تهیه استوری برد است. استوری برد درواقع ترسیم هر آن چیزی است که شما در ذهن دارید. به بیان دیگر در مرحله تهیه استوری برد شما می‌توانید طرح موجود در ذهن خود را بر روی صفحه پیاده کنید. توجه داشته باشید که باید حالات انیمیشن را به گونه‌ای در استوری برد تنظیم نمایید که خروج از یک صحنه و ورود به صحنه دیگر برای مخاطب منطقی باشد و گذر از حالتی به حالت دیگر را به مخاطب نشان دهید. همچنین نکات کلیدی موجود در متن باید حتماً به نوعی در تصویر نمایش داده شوند و این نمایش، زمانی باید رخ دهد که گوینده در مورد همان نکته صحبت می‌کند.
خلق عناصر بصری نام مرحله بعدی است که وارد آن خواهید شد. در این مرحله نیاز به یک طرح گرافیک خواهید داشت تا عناصر لازم برای محتوا را به طور کامل و با جزئیات دقیق طراحی نماید. عناصری که در این مرحله باید با جزئیات تولید شوند عبارت‌اند از: نمودار یا اینفوگرافیک، شخصیت‌ها، محتوای متنی و لوگو. طراحی این عناصر از این جهت مهم است که در مرحله بعد قرار است تبدیل به انیمیشن شوند. البته توجه به فرمت عناصر تولید شده نیز فراموش نشود!

مرحله تولید انیمیشن مرحله‌ای است که در آن، عناصر تولید شده در گام قبلی جان می‌گیرند و شروع به حرکت می‌کنند. کار با انیمیشن یک قدم کاملاً تخصصی در تولید موشن گرافیک به شمار می‌رود. بعد از تهیه موشن گرافیک و اتمام کار با انیمیشن، زمان آن فرا می‌رسد که موسیقی و صدای گوینده را به آن اضافه نمایید. در این مرحله باید به فاکتورهای مشترک بین موسیقی پس زمینه، صدای گوینده و ویدیوی تولید شده توجه کنید. برای مثال اگر تصاویر تولید شده بسیار مهیج و پرانرژی هستند، لازم است گوینده نیز متن را با انرژی بیشتری اجرا نماید و موسیقی پس زمینه نیز به گونه‌ای باشد که همین حس را به مخاطب القا کند. لازم به ذکر است اگر قرار است محتوای شما صرفاً تصویری باشد و در آن فاکتور صوتی وجود نداشته باشد، به جای اضافه کردن موسیقی پس زمینه و صدای گوینده، لازم است زیر نویس و متن لازم را به آن اضافه کنید. در نهایت محتوای موشن گرافیک شما آماده است و می‌توانید در فرمت دلخواه از آن خروجی بگیرید.

motion graphic

تفاوت‌های انیمیشن با موشن‌گرافیک


موشن‌گرافیک با انیمیشن شباهت‌های بسیاری دارند که باعث می‌شود اغلب افراد تفاوتی بین این دو قائل نشوند. اما تفاوت‌هایی در جزئیات دارند که آن‌ها را از هم متمایز می‌کند. انیمیشن درواقع یک روایت داستان‌گونه است که قرار است که موضوعی را روایت کند. اما موشن‌گرافیک هیچ هدفی در مورد داستانی بودن روایت ندارد. این نوع محتوا صرفاً با هدف انتقال یک مفهوم مشخص و خاص تولید و ارائه می‌شود و جنبه داستانی ندارد. همچنین مدت زمان آن‌ها نیز از تفاوت‌های آشکارشان است. در واقع تفاوت اصلی این دو محتوا در نوع سناریوی آن‌ها، انتقال مفاهیم، مدت زمان و کاراکترها است. البته گاهی سفارش‌دهندگان این محتواها نیز از گروه‌های متفاوت هستند.

بازار کار موشن‌گرافیک


با توجه به پیشرفت تکنولوژی در تمام ابعاد، امروزه نیاز به افرادی که در کار با رایانه و نرم‌افزار تبحر بالایی دارند، بیشتر شده است. همچنین با در نظر گرفتن توسعه بازار رقابت میان برندهای مختلف و تعدد شرکت‌های دانش بنیان، کاربرد موشن‌گرافیک روز‌به‌روز در حال افزایش است. بنابراین آینده شغلی افرادی که در این حرفه مهارت دارند روشن به نظر می‌رسد. این افراد می‌توانند با تسلط کامل بر نرم‌افزارهای مربوطه و به کار بردن ابزار کار به‌صورت خلاقانه‌تر، به سرعت پیشرفت کنند و رزومه خود را ارتقا دهند تا بازار کار برای آن‌ها همیشه پررونق بماند.

دوبله موشن‌گرافیک در شبکه مترجمین اشراق


شبکه مترجمین اشراق با کسب بهترین نتایج و بالاترین سطح رضایت‌مندی مشتری در زمینه محتواهای صوتی طی سال‌های اخیر، با توجه به نیازهای کاربران، خود را برآن داشته است تا سرویس دوبله موشن‌گرافیک را نیز در کنار سایر خدمات به کاربران خود ارائه دهد. این شبکه سراسری با فراهم کردن بسترهای لازم جهت دوبله موشن گرافیک، توانسته است رضایت و آسایش خاطر مشتریان خود را بیش از پیش جلب کند. اگر شما هم قصد دوبله و صداگذاری محتوای موشن‌گرافیک خود را دارید، اشراق یک انتخاب بی‌نظیر برای شماست.

motion

پشتیبانی شبکه مترجمین اشراق

تماس با شبکه مترجمین اشراق

تیم پشتیبانی شبکه مترجمین اشراق، آماده پاسخگویی به سوالات شما در همه ساعات شبانه‌روز

دفتر تبریز

آدرس: خیابان امام. چهارراه منصور. ساختمان سامان. طبقه ششم. واحد جنوبی.

تلفن: 33343915 - 33343916 - 33345229 - 33342677 (پیش‌شماره 041)

موبایل: 09149724799

ایمیل: trans.eshragh@gmail.com

ترجمه رسمی - تبریز

خیابان امام. چهارراه منصور. ساختمان سامان. طبقه دوم. واحد شمالی.

09918953354 - official.eshragh@gmail.com

درحال بارگذاری گوگل‌مپ...
دفتر تهران

آدرس: میدان انقلاب خیابان انقلاب به سمت ولیعصر بین خیابان دانشگاه فخررازی جنب بانک ملت ساختمان پارسا طبقه 6 واحد604.

تلفن: 66971897 (پیش‌شماره 021)

موبایل: 09966327226

ایمیل: tehran.eshragh@gmail.com

ترجمه رسمی - تهران

میدان انقلاب خیابان انقلاب به سمت ولیعصر بین خیابان دانشگاه فخررازی جنب بانک ملت ساختمان پارسا طبقه 6 واحد604.

02166971897 - 09966327226 - tehran.eshragh@gmail.com

درحال بارگذاری گوگل‌مپ...
انتقادات و پیشنهادات: director.eshragh@gmail.com
لطفا امتیاز خود را ثبت کنید
1 5
  ارسال به دوستان:

سوالات متداول

1. موشن‌گرافیک چیست؟
2. تفاوت انمیشن با موشن‌گرافیک چیست؟
3. موشن‌گرافیک شامل چه مراحلی است؟
4. آیا در شبکه مترجمین اشراق خدمات تولید محتوای موشن‌گرافیک وجود دارد؟
پرسش ها و دیدگاه های کاربران
سوال یا دیدگاه شما
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
ضروری