انواع پیام صوتی، مزایا، کاربردها و نحوه ارسال آن

پیام صوتی به‌عنوان یک روش آسان و مقرون به صرفه‌، ارسال پیام و برقراری ارتباط با تعداد زیادی از مخاطبان را امکان‌پذیر می‌کند. برای آشنایی با این سیستم ارتباطی و کاربردهای آن با ما در این مقاله همراه باشید.
انواع پیام صوتی، مزایا، کاربردها و نحوه ارسال آن

پیام صوتی

پیام صوتی چیست؟

پیام صوتی به ارسال یک پیام به‌صورت از پیش ضبط‌شده و یا آنی با محتوای خاص به یک فرد یا گروهی از افراد باهدف مشخص گفته می‌شود. این ارسال پیام صوتی می‌تواند از طریق کانال‌های ارتباطی مختلف مثل صندوق ارسال پیام گوشی‌های موبایل (ویس مسیج)، از طریق شبکه‌های اجتماعی( واتس‌آپ، تلگرام) و ... انجام گیرد. پیام صوتی می‌تواند در مواردی همچون تبلیغات کسب‌وکارهای مختلف، اطلاع‌رسانی در خصوص برگزاری یک همایش یا گردهمایی، ارسال دعوت‌نامه شرکت در یک افتتاحیه یا بازگشایی یک مکان جدید و موارد این‌چنینی کاربرد داشته باشد.

تاریخچه پیام صوتی

سیستم‌های ارسال پیام صوتی در اواخر دهه 1970 توسط Voice Message Exchange (VMX) توسعه یافتند. آن‌ها در اوایل دهه 1980 زمانی که روی بردهای مبتنی بر رایانه در دسترس قرار گرفتند، محبوب شدند. اصطلاح پست صوتی Televoice International که بعدها با عنوان Voicemail International نامیده شد اولین بار در ایالات‌متحده در سال 1980 مورداستفاده قرار گرفت. پس از گذشت مدت کوتاهی VMI به یک اصطلاح عمومی برای خدمات صوتی خودکار با استفاده از تلفن تبدیل شد. محبوبیت پیام صوتی امروزه با سرویس‌های تلفن اینترنتی مانند Skype، Google Voice و ATT که خدمات صوتی، پیام صوتی و متن را برای تبلت‌ها و تلفن‌های هوشمند ارسال می‌کنند، انجام می‌گیرد.

تاریخچه پیام صوتی

انواع پیام صوتی و کاربردهای آن

پیام‌های صوتی در ابتدا برای ارسال پیام به‌صورت ویس مسیج IMS و از طریق صندوق ارسال پیام گوشی‌های هوشمند انجام می‌گرفت. اما با ورود اپلیکیشن‌های جدید به بازار، کانال‌های ارسال پیام‌های صوتی نیز افزایش پیدا کرد. امروزه بیشتر پیام‌های صوتی از طریق برنامه‌هایی مثل واتس‌آپ و تلگرام ارسال می‌شوند. ارسال پیام‌های صوتی می‌توانند اهداف مختلفی داشته باشند. این تکنولوژی در ابتدا، برای خدمات بانکی به‌منظور اطلاع‌رسانی به مشتریان در خصوص معوقات بانکی یا برای ارسال کد فعال‌سازی برای برخی سایت‌ها و نرم‌افزارها مورداستفاده قرار می‌گرفت. اما بعدها به دلیل امکان ارسال آن به طیف وسیعی از کاربران، در لیست روش‌های تبلیغاتی قرار گرفت.

پیام صوتی تبلیغاتی

پیام صوتی تبلیغاتی

تبلیغات مهم‌ترین شیوه معرفی کسب‌وکار به شمار می‌رود. امروزه روش‌های مختلفی برای معرفی برندها و محصولات مورد استفاده قرار می‌گیرند که ارسال پیام صوتی نیز یکی از آن‌هاست. این روش تبلیغاتی با کمترین هزینه ممکن در مقایسه با روش‌های دیگر تبلیغات مثل بنرها و انواع کلیپ‌های تبلیغاتی انجام می‌گیرد. از طرفی این امکان را فراهم می‌نماید که صاحبان کسب‌وکار پیام صوتی تبلیغاتی خود را به طیف گسترده‌ای از مشتریان خود ارسال نمایند. پیام صوتی تبلیغاتی علاوه بر معرفی یک محصول یا خدمات، در فرایند برند سازی، رشد و توسعه کسب‌وکار، اطلاع‌رسانی در خصوص حراج‌های فصلی یا تخفیفات مناسبتی برای افزایش فروش و جذب مشتریان وفادار و راضی می‌تواند کاربرد خوبی داشته باشد.

پیام صوتی خدماتی

این نوع از پیام‌های صوتی بیشتر جنبه اطلاع‌رسانی دارند و در بانک‌ها، شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات مثل مخابرات، اداره برق و گاز ...، پست، مراکز آموزشی مثل دانشگاه‌ها کاربرد دارد. برای مثال بانک‌ها در موعد مقرر برای یادآوری سررسید قبض یا اقساط وام یک پیام متنی یا صوتی برای مشتریان خود ارسال می‌نماید و یا به‌ صورت تماس صوتی از پیش ضبط‌شده آن را به اطلاع مشتریان خود می‌رسانند. همچنین مخابرات برای یادآوری پرداخت قبوض و یا بدهی‌های پرداخت‌نشده با برقراری تماس در قالب یک فایل صوتی ضبط‌شده، مشتریان خود را در جریان قبوض خود قرار می‌دهد. تأثیری که این نوع پیام‌های صوتی نسبت به پیام‌های متنی دارند این است که گاها افراد به دلیل کثرت پیام‌های متنی ارسالی ممکن است متوجه پیام بانک یا مخابرات و هر پیام اطلاع‌رسانی دیگری نشوند. اما در خصوص پیام صوتی تقریباً محال است که مخاطبان متوجه آن نشوند. ازاین‌رو تماس تلفنی و ارسال پیام صوتی می‌تواند بهترین شیوه برای این نوع از اطلاع‌رسانی‌ها باشد.

پیام صوتی خدماتی

پیام صوتی اطلاع‌رسانی

این نوع از پیام‌های صوتی تا حدودی شبیه پیام‌های خدماتی هستند با این تفاوت که جنبه خدماتی ندارد و هدف آن اطلاع‌رسانی به گروه کثیری از افراد در خصوص برگزاری یک جشنواره یا حراج آخر سال یک تولیدی و امثال این‌ها است. مزیت این نوع پیام‌های صوتی این است که می‌توان درآن‌واحد تعداد زیادی از افراد را از یک رویداد خاص آگاه کرد بدون آنکه زمان و هزینه زیادی برای آن صرف شود.

دعوت‌نامه صوتی

این نوع پیام صوتی معمولاً برای دعوت از شرکت‌ها و تولیدکنندگان، اساتید دانشگاهی، کارآفرین‌ها و ... برای شرکت در یک جشنواره یا همایش بکار می‌رود. این نوع از فایل‌های صوتی یا از طریق ایمیل و ویس مسیج ارسال می‌شوند و یا در قالب یک لینک در سایت‌ها قرار داده می‌شوند تا تمامی افراد به آن دسترسی داشته باشند و برای دوستان خود نیز ارسال نمایند. در سال‌های اخیر نیز به منظور کاهش مصرف کاغذ، کارت‌های عروسی و مهمانی نیز به صورت فایل صوتی طراحی و ارسال می‌شوند. جذابیت این نوع کارت‌های دعوت در مقایسه با فرم کاغذی آن، به دلیل داشتن محتوای صوتی برای گیرنده آن از جذابیت بیشتری برخوردار است.

پیام صوتی تبریک

پیام صوتی تبریک و تسلیت

این نوع از پیام صوتی نیز در مناسبت‌های خاص مثل عید نوروز ، ایام دهه فجر، اعیاد مذهبی و ... ارسال می‌گردند و معمولاً صاحبان کسب‌وکار از این نوع پیام‌ها در ابتدای فایل صوتی تبلیغاتی خود استفاده می‌کنند. درواقع این نوع پیام‌های صوتی بیشتر در ابتدای پیام‌های صوتی تبلیغاتی و خدماتی به‌صورت تلفیقی استفاده می‌شوند و کمتر پیش می‌آید که به‌صورت یک فایل تبریک خالی ارسال گردند. البته امروزه با استفاده از نرم‌افزارهای خاصی یکسری کارت‌پستال‌های تبریک و دعوت‌نامه‌هایی طراحی شده‌اند که پیام صوتی بر روی آن‌ها ضبط می‌شود و لینک آن برای افراد ارسال می‌گردد. هر فردی می‌تواند با استفاده از این نرم‌افزارها در مناسبت‌های خاصی برای خود کارت‌پستال صوتی طراحی کند و به دوستان و آشنایان خود ارسال نماید.

پیام صوتی مخفی ( سابلیمنتال)

پیام‌های مخفی یا پنهان نوعی فایل صوتی متفاوت با انواع قبلی هستند که از تلفیقی علم آهنگسازی و روانشناسی تخصصی ساخته می‌شوند و هدف آن‌ها تأثیرگذاری بر ضمیر ناهشیار یا ناخودآگاه فرد است. این نوع پیام‌های صوتی مخفی به‌گونه‌ای تولید می‌شوند که با ضمیر هوشیار و خودآگاه قابل‌درک نیست. با توجه به اینکه 90 درصد از واکنش‌های بدن انسان تحت کنترل ضمیر ناخودآگاه است، ازاین‌رو پیام‌های صوتی پنهان با برنامه‌ریزی مجدد این بخش از ذهن، می‌توانند نقش مهمی در درمان برخی اختلالات روانی همچون افسردگی و اضطراب داشته باشند.

پیام صوتی مخفی

سیستم تلفن گویا (IVR)

این نوع سیستم شامل یک فایل صوتی ضبط شده است که هدف آن معرفی مسیر تماس‌ها از طریق فهرست اتوماتیک و هدایت فرد تماس‌گیرنده به بخش موردنظر است. سیستم تلفن گویا معمولاً در سازمان‌ها، ادارات و بخش‌هایی که تماس ورودی آن‌ها بیشتر است، استفاده می‌گردد. متن این پیام صوتی توسط یک گوینده ضبط می‌شود و بر روی تلفن گویا قرار می‌گیرد. مثلاً هنگام تماس با دانشگاه یا بیمارستان ابتدا اپراتور نام تمامی بخش‌ها به همراه شماره مربوط به هر بخش را عنوان می‌کند و یک فرصت چندثانیه‌ای به تماس‌گیرنده می‌دهد تا شماره بخش موردنظر را در گوشی خود وارد نماید. پس از طی مراحلی درنهایت تماس گیرنده به بخش موردنظر متصل می‌گردد. علاوه بر کاربرد تلفن گویا در سازمان و مراکز اداری، از این سیستم برای اطلاع‌رسانی در خصوص هواشناسی، اطلاع از گردش حساب بانکی، پرداخت قبوض، وضعیت ترافیک، و سنجش رضایت مشتریان در خصوص یک محصول یا خدمات خاص نیز استفاده می‌شود.

مزایای استفاده از IVR


  • باعث کاهش هزینه‌های سازمانی می‌شود.

  • موجب صرفه‌جویی در زمان می‌شود.

  • سبب افزایش رضایت کاربر می‌گردد.

  • پشتیبانی 24 ساعته ارائه می‌کند.

  • پرستیژ و اعتبار کاری سازمان را بالا می‌برد.

IVR

معایب استفاده از IVR


  • طولانی بودن فایل صوتی تلفن گویا می‌تواند برای شنونده خسته‌کننده باشد.

  • اگر IVR به درستی تنظیم نشده باشد، باعث اتصال تماس به بخش نامربوطِ می‌شود.

  • پاسخگویی به سؤالاتی که برای IVR تعریف نشده باشد، امکان‌پذیر نیست.

مزیت‌های پیام صوتی


یکی از مزیت‌های ارسال پیام صوتی این است که امکان سوءبرداشت از سوی شنونده وجود ندارد. زیرا علاوه بر انتقال محتوای پیام، لحن کلام، عصبانیت، جدیت، تأکید، مهربانی و سایر نشانه‌های صدا نیز همراه آن منتقل می‌شود. درنتیجه احتمال هرگونه برداشت اشتباه یا سوءبرداشت که در پیام‌های متنی اتفاق میفتد، در پیام صوتی وجود ندارد.

از دیگر مزیت‌های پیام صوتی، امکان ارسال پیام به شماره‌های ثابت علاوه بر تلفن همراه است. درحالی‌که پیام متنی صرفاً به تلفن همراه قابل‌ارسال است.

مزیت بعدی، امکان ارسال حجم بالایی از اطلاعات از طریق پیام صوتی است که در مقایسه با پیام متنی هم باصرفه‌تر است و هم گوش دادن به پیام صوتی در مقایسه با خواندن متن به زمان کمتری نیاز دارد. مثلاً یک پیام صوتی 30 ثانیه‌ای اگر در قالب یک پیام متنی نوشته شود حجمی چند برابر فایل صوتی خواهد داشت و ازلحاظ هزینه نیز مقرون‌به‌صرفه نخواهد بود.

تأثیرگذاری پیام صوتی در مقایسه با پیام متنی ازلحاظ روان‌شناختی بیشتر است؛ بخصوص در ارسال تبلیغات در قالب فایل صوتی. بررسی‌ها نشان داده است که بیشتر افراد به پیام‌های متنی تبلیغاتی اعتنای چندانی نمی‌کنند و حتی به دلیل ارسال زیاد و وقت و بی‌وقت آن‌ها، بخش دریافت پیام‌های تبلیغاتی خود را غیرفعال می‌کنند. ازاین‌رو پیام صوتی در مقایسه با پیام متنی می‌تواند برای مخاطب جذابیت بیشتری داشته باشد.

از دیگر مزیت‌های پیام صوتی کاربرد آن در معرفی و تبلیغ کسب‌وکار است. درواقع همان‌طور که پیش‌تر نیز به آن اشاره شد، این روش تبلیغاتی با کمترین هزینه ممکن در مقایسه با روش‌های دیگر انجام می‌گیرد. از طرفی این امکان را فراهم می‌نماید که صاحبان کسب‌وکار پیام صوتی تبلیغاتی خود را به طیف گسترده‌ای از مشتریان خود ارسال نمایند.

 پیام صوتی

انواع فرم ارسال پیام صوتی

ارسال پیام صوتی با اهداف مختلفی انجام می‌گیرد. اگر هدف ارسال تبلیغ یا اطلاع‌رسانی باشد، از ارسال انبوه پیام صوتی استفاده می‌شود. ارسال انبوه می‌تواند به‌صورت محله‌ای، بر اساس تفکیک کد پستی، ارسال به مشاغل خاص با تفکیک شهرها یا استان‌ها، ارسال به گروه سنی یا مقطع تحصیلی خاص و ... صورت بگیرد. گاهی هدف ارسال‌کننده پیام صوتی صرفاً مخاطبان دفترچه تلفن یا موبایل خود است. حتی ممکن است هدف صرفاً ارسال پیام صوتی بصورت تکی باشد و به فرد خاصی ارسال شود. پیام‌های صوتی تبلیغاتی برای کسب‌و‌کارهای مختلف یا به‌صورت ویس مسیج ارسال می‌شوند و یا از طریق تماس تلفنی، پیام صوتی از پیش ضبط شده برای مخاطب پخش می‌شود.

ارسال پیام صوتی

فرایند فعال‌سازی پیام‌گیر صوتی

برای دریافت پیام‌های صوتی، لازم است تا برنامه مربوط به آن در تلفن هوشمند فعال شود. نحوه فعال‌سازی پیام‌گیر صوتی در خطوط موبایل مختلف (همراه اول، ایرانسل، رایتل) متفاوت است و بایستی طبق روش‌های ذکرشده در سایت مربوطه فعال‌سازی پیام‌گیر صوتی صورت بگیرد. در ادامه نحوه فعال‌سازی پیام‌گیر صوتی در خطوط همراه اول، ایرانسل، رایتل توضیح داده شده است.

فعال‌سازی پیام‌گیر صوتی در سیم‌کارت همراه اول


به‌منظور فعال کردن پیام‌گیر خطوط همراه اول می‌توان به یکی از سه روش شماره‌گیری کد #241*10* ، ارسال عدد 241 به سر شماره 10 و یا مراجعه به سامانه همراه من آن را فعال نمود. بعد از فعال شدن این سیستم در موبایل، تمامی تماس‌ها یا پیام‌های صوتی ارسال‌شده به شماره 09910009912 منتقل می‌شود که کاربر می‌تواند با این شماره تماس بگیرد و به پیام صوتی خود گوش نماید.

فعال‌سازی پیام‌گیر صوتی در سیم‌کارت ایرانسل


برای فعال کردن سیستم پیام‌گیر خطوط ایرانسل کافی‌ست کد #1*5*4*555* شماره‌گیری شود. بعد از فعال شدن این سیستم به‌منظور دسترسی به پیام‌های صوتی ارسال‌شده، کاربر می‌تواند با شماره 710 تماس بگیرد و به پیام‌های خود دسترسی پیدا کند. در این سرویس امکان ذخیره 30 پیام 120 ثانیه‌ای فراهم است. همچنین پیام‌های صوتی در سیستم پیام‌گیر ایرانسل که توسط مخاطب شنیده نشده به مدت 2 روز و پیام‌های شنیده‌شده 7 روز ذخیره می‌شود.

فعال‌سازی پیام‌گیر صوتی در سیم‌کارت رایتل


برای فعال کردن سیستم پیام‌گیر خطوط رایتل می‌توان از کد دستوری #130* و یا ارسال ON MCA به 2020 استفاده نمود. علاوه براین کدهای دستوری دیگری نیز در سایت رایتل وجود دارد که از طریق آن‌ها هم می‌توان سیستم پیام‌گیر را فعال کرد.

خدمات تولید پیام صوتی شبکه مترجمین اشراق

شبکه مترجمین اشراق در کنار خدمات ترجمه خود، به تشکیل تیم حرفه‌ای از گویندگان خوش‌صدا، شما را در راستای خدمات تولید محتوای صوتی همراهی می‌نماید. درصورتی‌که نیاز به تولید انواع پیام صوتی، پادکست، فایل‌های آموزشی صوتی، کتاب گویا و ... دارید، می‌توانید با مراجعه به بخش گویندگی سایت، علاوه بر انتخاب گوینده موردنظر خود از میان گویندگان شبکه مترجمین اشراق، سفارش خود را نیز ثبت نمایید. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه، می‌توانید از طریق راه‌های ارتباطی زیر با پشتیبان مجموعه در تماس باشید.

لطفا امتیاز خود را ثبت کنید
1 5
(امتیاز 0 توسط 0 نفر)
  ارسال به دوستان:

سوالات متداول

1. پیام صوتی چه مزیت‌هایی دارد؟
2. پیام صوتی چه کاربردهایی دارد؟
3. تبلیغات به شکل پیام صوتی چه مزیتی نسبت به تبلیغات دیگر دارد؟
پرسش ها و دیدگاه های کاربران
سوال یا دیدگاه شما
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
ضروری
دارالترجمه رسمی ترکی آذربایجانی در اصفهان؛ فوری و آنلاین
دارالترجمه رسمی ترکی آذربایجانی در اصفهان؛ فوری و آنلاین
دارالترجمه رسمی ترکی آذربایجانی در بجنورد؛ فوری و آنلاین
دارالترجمه رسمی ترکی آذربایجانی در بجنورد؛ فوری و آنلاین
دارالترجمه رسمی ترکی آذربایجانی در اردبیل؛ فوری و آنلاین
دارالترجمه رسمی ترکی آذربایجانی در اردبیل؛ فوری و آنلاین
دارالترجمه رسمی ترکی آذربایجانی در تهران؛ فوری و آنلاین
دارالترجمه رسمی ترکی آذربایجانی در تهران؛ فوری و آنلاین
دارالترجمه رسمی ترکی آذربایجانی در مشهد؛ فوری و آنلاین
دارالترجمه رسمی ترکی آذربایجانی در مشهد؛ فوری و آنلاین
دارالترجمه رسمی ترکی آذربایجانی در کرمان؛ فوری و آنلاین
دارالترجمه رسمی ترکی آذربایجانی در کرمان؛ فوری و آنلاین
دارالترجمه رسمی عربی در اهواز؛ فوری و آنلاین
دارالترجمه رسمی عربی در اهواز؛ فوری و آنلاین
دارالترجمه رسمی عربی در بیرجند؛ فوری و آنلاین
دارالترجمه رسمی عربی در بیرجند؛ فوری و آنلاین
دارالترجمه رسمی عربی در اراک؛ فوری و آنلاین
دارالترجمه رسمی عربی در اراک؛ فوری و آنلاین
دارالترجمه رسمی عربی در اردبیل؛ فوری و آنلاین
دارالترجمه رسمی عربی در اردبیل؛ فوری و آنلاین
دارالترجمه رسمی عربی در مشهد؛ فوری و آنلاین
دارالترجمه رسمی عربی در مشهد؛ فوری و آنلاین
دارالترجمه رسمی عربی در تهران؛ فوری و آنلاین
دارالترجمه رسمی عربی در تهران؛ فوری و آنلاین
دارالترجمه رسمی عربی در تبریز؛ فوری و آنلاین
دارالترجمه رسمی عربی در تبریز؛ فوری و آنلاین
دارالترجمه رسمی فرانسه در ارومیه؛ فوری و آنلاین
دارالترجمه رسمی فرانسه در ارومیه؛ فوری و آنلاین
دارالترجمه رسمی عربی در بجنورد؛ فوری و آنلاین
دارالترجمه رسمی عربی در بجنورد؛ فوری و آنلاین
دارالترجمه رسمی فرانسه در اردبیل؛ فوری و آنلاین
دارالترجمه رسمی فرانسه در اردبیل؛ فوری و آنلاین
دارالترجمه رسمی عربی در زنجان؛ فوری و آنلاین
دارالترجمه رسمی عربی در زنجان؛ فوری و آنلاین
دارالترجمه رسمی عربی در رشت؛ فوری و آنلاین
دارالترجمه رسمی عربی در رشت؛ فوری و آنلاین
دارالترجمه رسمی عربی در ساری؛ فوری و آنلاین
دارالترجمه رسمی عربی در ساری؛ فوری و آنلاین
دارالترجمه رسمی عربی در سمنان؛ فوری و آنلاین
دارالترجمه رسمی عربی در سمنان؛ فوری و آنلاین
دارالترجمه رسمی عربی در شیراز؛ فوری و آنلاین
دارالترجمه رسمی عربی در شیراز؛ فوری و آنلاین
دارالترجمه رسمی عربی در قزوین؛ فوری و آنلاین
دارالترجمه رسمی عربی در قزوین؛ فوری و آنلاین
دارالترجمه رسمی فرانسه در همدان؛ فوری و آنلاین
دارالترجمه رسمی فرانسه در همدان؛ فوری و آنلاین
دارالترجمه رسمی ترکی استانبولی در بیرجند؛ فوری و آنلاین
دارالترجمه رسمی ترکی استانبولی در بیرجند؛ فوری و آنلاین
دارالترجمه رسمی فرانسه در یزد؛ فوری و آنلاین
دارالترجمه رسمی فرانسه در یزد؛ فوری و آنلاین
دارالترجمه رسمی ترکی استانبولی در ساری؛ فوری و آنلاین
دارالترجمه رسمی ترکی استانبولی در ساری؛ فوری و آنلاین
دارالترجمه رسمی فرانسه در رشت؛ فوری و آنلاین
دارالترجمه رسمی فرانسه در رشت؛ فوری و آنلاین
دارالترجمه رسمی ترکی آذربایجانی در رشت؛ فوری و آنلاین
دارالترجمه رسمی ترکی آذربایجانی در رشت؛ فوری و آنلاین
دارالترجمه رسمی ترکی استانبولی در یاسوج؛ فوری و آنلاین
دارالترجمه رسمی ترکی استانبولی در یاسوج؛ فوری و آنلاین
دارالترجمه رسمی ترکی استانبولی در یزد؛ فوری و آنلاین
دارالترجمه رسمی ترکی استانبولی در یزد؛ فوری و آنلاین